iOS 5 beta 7 iTunes not opening

Discussion in 'iPhone' started by Lyons00, Sep 7, 2011.

  1. Lyons00, Sep 7, 2011
    Last edited: Sep 7, 2011

    macrumors 6502

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Location:
    Bay Area, California
    #1
    Hi,

    I know this is a beta and it worked with beta 6. But, is anybody else having problems, when plugging in my iPhone 4, iTunes does not open up automatically. I'm on Windows 7 64 bit. The, open iTunes when the phone is connected is grayed out. Once I open iTunes manually my phone does show on the left hand side. Is there a way to fix this, or wait until the GM comes out?

    Thanks, Jerry
     
  2. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Location:
    Bay Area, California
    #2
    Anyone please?

    I just uninstalled iTunes and reinstalled it and it's still not opening when I plug my iPhone 4 in.

    Thanks, Jerry
     
  3. macrumors 68040

    andybno1

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Liverpool, UK
    #3
    could be iTuneshelper.exe isn't launching when your computer boots, this exe file detects the device being plugged in and will launch itunes accordingly.

    if you have the itunes setup exe file right click and extract the contents and do a repair install of AppleApplicationSupport, AppleMobileDeviceSupport and Bonjour and see if that helps.

    If this doesn't work, uninstall everything apple from control panel:
    Apple Application Support
    Apple Mobile Device Support
    Apple Software Update
    Bonjour
    iTunes
    Quicktime

    then just run iTunes setup again and hopefully should fix your problem
     
  4. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Location:
    Bay Area, California
    #4
    Hi,

    Just tried both of your solutions and neither one of them worked. Does not open when I plug my phone in, but when I open iTunes manually, it shows up on the left hand side. Not sure why it won't open, other then maybe, it's still in beta. Beta 6 worked fine and beta 7 won't open.

    Thanks again, Jerry
     
  5. macrumors 68040

    andybno1

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Liverpool, UK
    #5
    hmm well beta 7 is working fine here, what I posted was best solution, maybe try the uninstall again and then restart computer then reinstall?
     
  6. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Location:
    Bay Area, California
    #6
    Hi,

    Tried what you said and still doesn't open. I'm lost now, I've tried everything. Guess I'll wait until we get GM.

    Thanks, Jerry
     
  7. macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 19, 2010
    #7
    Did you try a different USB port? I find iTunes (Windows version) to be beta enough as it is (without trying out the beta's)... :) However, it's "lost" the iPhone before on the port it's on, and switching ports seems to fix it for me.
     
  8. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Location:
    Bay Area, California
    #8
    Hi,

    I've tried every USB port on my PC and it still won't open. Thanks for trying to help out.

    Jerry
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 5, 2012
    #9
    Figured it out

    Ok. So I had the same problem.

    Luck would have it that I happened upon the solution.

    My "open itunes when the phone is connected" was greyed out and so I opened itunes.

    From the menu bar >>> Edit >>> Preferences

    From the Devices Preferences Go the to "Devices" tab.

    There is a checkbox called "Prevent Ipods, Iphones, and Ipads from syncing automatically".
    Unclick that box.

    Now the "open itunes when the phone is connected" should now be clickable.

    PS: Hope this was it. I signed up just to help you after all. ;)

    ~~onetimehelper
     
  10. macrumors 65816

    Spectrum Abuser

    Joined:
    Aug 27, 2011
    #10
    I would hope that he got the help he needed a long time ago. :rolleyes:
     

Share This Page