iOS 7 Beta 2 upgrade failing on iPhone 4 (GSM)

Discussion in 'iOS 7' started by lord.flurk, Jun 24, 2013.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2012
    #1
    The upgrade from Beta 1 toe Beta 2 seems to fail on my iPhone 4 (GSM): it started installing and rebooted. Now the same pattern constantly repeats; first i see only the Apple logo, and than for a while a progress bar. The progress bar shows a little progress and than after a while it restarts.
     
  2. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2012
    #2
    even resetting my iPhone (Home button + power button) did not help... i'm gonna try restoring from from a .ipsw file to beta 2 now.
     
  3. lord.flurk, Jun 24, 2013
    Last edited: Jun 24, 2013

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2012
    #3
    installing from the beta 2 .ipsw has fixed the problem.

    edit: when putting back the iCloud backup the iPhone restarted again;

    edit 2: problem not fixed; after putting back the iCloud backup the rebooting started again.
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2012
    #4
    How did you put the phone to DFU mode, it seems that in every restart the progress bar is coming back.
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2013
    #5
    I came across the same problem and was able to get into DFU mode by following these instructions.

    Entering DFU Mode (Official Instructions)

    • Plug your device into your computer.
    • Turn off the device.
    • Hold the Power button for 3 seconds
    • Hold the Home button without releasing the Power button for 10 seconds
    • Release the Power Button but keep holding the Home button
    • Keep holding the Home button until you are alerted by iTunes saying that it has detected a device in Recovery Mode
    • Make sure the device screen is blank and no logos are present
     
  6. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2012
    #6
    turn it off by hitting power + home button, not connected toe itunes via usb. while connecting the usb cable hold down the home button, until you get a pop up on itunes.

    during putting back the backup from icloud my iPhone restarted again and now i have the apple logo and progress bar again. fingers crossed it does not fail again...
     
  7. macrumors 65816

    Joined:
    May 4, 2012
    #7
    FWIW, OTA of Beta 2 went fine on my iPhone4. Took a while, but it worked.
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2013
    #8
    same problem:(
     
  9. lord.flurk, Jun 24, 2013
    Last edited: Jun 24, 2013

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2012
    #9
    i'm trying to go back to Beta 1 again...
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2013
    #10
    Same here. Can't turn it off, itunes won't detect it...

    ----------

    Trying to downgrade now to iOS 6.1.3.

    After this, I think I won't install the beta again and I'll just wait for the official release.
     
  11. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2012
    #11
    i'm back at Beta 1 now, i guess i can try again with Beta 3?...
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2013
    #12
    I have EXACTLY the same problem. Trying to re-install beta 1 now..

    This sucks.
     

Share This Page