iOS 7 compass calibration, just me?

Discussion in 'iOS 7' started by troop231, Sep 23, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. macrumors 603

    troop231

    Joined:
    Jan 20, 2010
    #1
    Sorry if this thread has been posted, but is it normal to have to calibrate the compass every time you open the app? This seems crazy and annoying to me. I just wanted to see if I wasn't alone here.

    Thanks.
     
  2. macrumors 6502

    stisdal

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Location:
    USA
    #2
    I have noticed this also. Not a huge "issue" for me, but I only had to do this once in past OS'...
     
  3. thread starter macrumors 603

    troop231

    Joined:
    Jan 20, 2010
    #3
    Same here for me. Thanks for the reply. :)
     
  4. macrumors 68030

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Location:
    Los Angeles, CA
    #4
    Yup, just like how you always had to re-calibrate when you hit the follow me button on maps. Except now instead of the stupid figure 8 its just a turn.
     
  5. macrumors 68020

    Rocko1

    Joined:
    Nov 3, 2011
    #5
    Shouldn't have to. It's annoying, especially when you just want to use the level.
     
  6. macrumors 601

    Armen

    Joined:
    Apr 30, 2013
    Location:
    Los Angeles
    #6
    How often do you even use the compass? It was the same in iOS 6 when there was interference.
     
  7. macrumors 65816

    djtech42

    Joined:
    Jun 23, 2012
    Location:
    West Chester, OH
    #7
    You don't have to keep calibrating it if it is still running in the background.
     
  8. thread starter macrumors 603

    troop231

    Joined:
    Jan 20, 2010
    #8
    I use the level quite often..
     
  9. macrumors 601

    Armen

    Joined:
    Apr 30, 2013
    Location:
    Los Angeles
    #9
    Great. Good to see someone is using that tool. :)

    in iOS 6 the compass would get "interference" most of the time and ask you to wave it around in a figure 8 to caliberate it.
     
  10. macrumors 68040

    rwilliams

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Location:
    Durham, NC
    #10
    Damn, I didn't even know it had a level.
     
  11. thread starter macrumors 603

    troop231

    Joined:
    Jan 20, 2010
    #11
    It's a good one too :) Made me delete the other level apps I had.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2013
    #12
    I recently got a 5S, the spirit level is off by about 5 degrees. I have tried calibrating the compass multiple times, but the level never seems to get calibrated...
    If I tap, I can get a green screen (0 deg), but if I tap again, it shows -5deg.

    Anyone else seen this problem - is there something else I can/should do to calibrate the level?
     
  13. thread starter macrumors 603

    troop231

    Joined:
    Jan 20, 2010
    #13
    Bring it into an Apple store if you have a local one.
     
  14. macrumors member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    #14
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 27, 2013
    #15
  16. macrumors 601

    Armen

    Joined:
    Apr 30, 2013
    Location:
    Los Angeles
    #16
    The compass in iOS 6 did this all the time. You'd get a "interference" warning and it would ask you to wave your phone around in a figure 8.
     
  17. Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #17
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page