iPad iPad 4 WiFi Problem!!!

Discussion in 'iPad' started by touchu4g, Dec 20, 2012.

  1. macrumors member

    Joined:
    May 19, 2012
    #1
    Hi macrumors,
    I have an iPad 4 WiFi only. At school we have WiFi everywhere. All we have to do is to click on the SSID and a web authentication page pops up and you have to enter your creditentials to use the internet. Just recently I have started to get this message "hot post login cannot open the page because the network connect was lost." Well this is odd as I am usually 1.5m away from the router. My iPod touch 4G can connect without a problem and my friends iPad mini can too. What's the problem? I have restored, clicked on reset network settings but still I get the message. I didn't get this message when I had my iPad 3 on 5.1.1 a long time ago. But now that I got the iPad 4 a few weeks ago, it starts showing this message today.
     

    Attached Files:

  2. thread starter macrumors member

    Joined:
    May 19, 2012
  3. macrumors member

    Joined:
    Nov 27, 2012
    #3
    Did you update your 4 to iOS 6.0.2? This just came out a couple days ago. You should also try contacting your school's IT.
     
  4. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 24, 2012
    #4
    I don't think 6.0.2 is out for the ipad yet.
     
  5. macrumors 6502a

    SnowLeopard OSX

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Location:
    Huntington Beach, California
    #5
    Have you ever been able to connect to your school's wi-fi on other devices? Like your phone or laptop? Like other people have suggested, I would recommend you first talk with your school's IT specialist and see if there's anything they can do to work around it.
     
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 10, 2011
    #6
    See if this works...

    Remove the connection under "Settings", then "Wi-Fi", select the arror next to "Hotpost" or whatever the name of your SSID connection is, then "Forget this Network".

    Add the connection again by locating its SSID name (Hotpost, or whatever), select it, enter your password.
     
  7. thread starter macrumors member

    Joined:
    May 19, 2012
    #7
    I can connect my iPod and laptop to the network and the web authentication page will pop up. But not on my iPad. In my school, we don't have a School IT for some reason. It's all controller remotely in the school board office somewhere else.

    ----------

    I have done this many times. But still I get the same message. I've also tried resetting the network settings. But I get the same message.
     
  8. thread starter macrumors member

    Joined:
    May 19, 2012
  9. macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #9
    Does wifi on your iPad work on another network? Although it's not something you would like to do, maybe you could try to restore the iPad? If that doesn't fix the problem, it could either be something wrong with iOS 6.0.1 and the network or a hardware issue. It's possible some settings on the network end changed that isn't compatible with iOS
     

Share This Page