iPad iPad Facetime: International Use?

Discussion in 'iPad' started by Jedi5, Jan 12, 2013.

  1. macrumors 6502

    Jedi5

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Location:
    North Burbs, IL
    #1
    I've done a search and from what I've read this is possible...

    You can use FT on the iPad from US to Europe, correct?
    If I read and understood correctly, you need to adjust the time zone, find wifi, and you are good to go.

    Is that pretty much spot on?

    Thanks!
     
  2. macrumors 68030

    Spink10

    Joined:
    Nov 3, 2011
    #2
    I dont know about adjusting time - but I recently used FT over wifi on my iPhone in Europe.

    My sister-in-law frequently FT's us/sister from Europe.
     
  3. macrumors 68040

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Location:
    Singapore
    #3
    FaceTime works just like Skype. You can use it to communicate with anyone anywhere in the world. No need to tweak any settings.
     
  4. macrumors demi-god

    Shrink

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    New England, USA
    #4
    Spot on. I FT a friend in the UK almost every day (I'm in the US). We FT on iPhone, iPad, and laptops.

    Adjusting for time zone is always good...he is 5 hours ahead of me, so I make sure not to FT at 7 PM...not good to wake him up to talk trash!!:D
     
  5. macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #5
    :D It's a great tool....And BTW, I thought it was ME who talked trash...:D:D
     
  6. macrumors 68040

    Badrottie

    Joined:
    May 8, 2011
    Location:
    Los Angeles
    #6
    I FaceTime all the time with deaf friend in Tbilisi Georgia and I live in California. I never thought about adjusting time zone. :apple:
     
  7. thread starter macrumors 6502

    Jedi5

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Location:
    North Burbs, IL
    #7
    Thanks everyone for the help!

    Yeah, when I was reading about using FT internationally, the one thing I read over and over was the importance of making sure the time zone was adjusted.
    Dunno why that it is but oh well...

    Thanks again!
     
  8. macrumors 6502

    Joined:
    Dec 2, 2012
    #8
    Works anywhere in the world. Just need Internet access.
     

Share This Page