IPad/IPhone won't conx to Cisco router

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by BigDukeSix, Dec 25, 2012.

  1. macrumors 6502a

    BigDukeSix

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Location:
    34.6700N 118.1590W
    #1
    My sister has a Cisco Valet M10 router, which has a primary and a guest network setup. The guest network only operates on the 2.4Ghz band. When we are there, we attempt to connect our IPad and IPhone to the network. Both devices see the network and prompt you for the password, however neither device ever connects. I have seen this issue posted in several locations online, but have never come across the definitive answer.
    Do the I-devices not like the 2.4Ghz band? Or is it just due to the fact that it is a Cisco POS?
    Thanks for the help!
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Location:
    Washington State
    #2
    Have you tried rebooting the router? Do the devies ever get IPs?
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    BigDukeSix

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Location:
    34.6700N 118.1590W
    #3
    We have not tried to reboot the router. And, could you please tell me where I would need to go on my IOS device to see the IP address?
     
  4. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Location:
    Washington State
    #4
    You click the blue disclosure arrow to the right of the network name. Definitely try rebooting first. Usually I find that the DHCP server has hung. A reboot would fix that.

    See below:
    [​IMG]
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    BigDukeSix

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Location:
    34.6700N 118.1590W

Share This Page