iPhone 3G does not charge but seemingly recognizes plug-in cord

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by TOTC, Jun 21, 2011.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #1
    Hi, all. Apologies if this has been covered elsewhere, but I dug through the back threads and didn't see a similar problem.

    OK, so I replaced the battery in my 3G. Phone works great -- but when I plug in the USB cord, it doesn't seem to want to charge.

    I turn the phone off, take the cord out, then wait a few seconds. When I plug the cord back in, the phone turns back on (i.e., silver Apple logo).

    Any thoughts as to what is going on here?
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #2
    im having the same problem and i know its not the power cord for usb or wall outlet or car charger cause i have another iphone and it picks up as soon as i plug it in so im stumped just like you. i want to fix this since this iphone is one that i jailbroke
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 21, 2011
    #3
    Did you replace the battery recently?
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 26, 2011
    #4
    Same Issue

    I am faced with the same issue. It happened before i replaced the battery, the phone stopped taking a charge and eventually it completely died. I live on an island and there are no apple stores near me so I decided to do a battery replace. Everything went great, phone booted up with 40% power. Nothing I try can get it to charge, but when the phone is off and i plug in the cable the phone does "Wake-up". Any suggestions?
     

Share This Page