iPhone 3G Recovery Mode Loop??

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by ajaxmonkey, Nov 13, 2011.

  1. macrumors member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #1
    General Info: Okay, it has been officially 2 days of non stop google searching lol. Okay, yesterday I was doing my normal Cydia browsing(WHICH I ALWAYS DO), when I found a few little apps that I liked, well b/c I do not have wifi and my speed is not that fast seeing as it is 2G T-Mobile so I used Cyder to download the apps and used iFunbox to upload them to Cydia. That did not go to well seeing as I rebooted my phone and the "CTI(connect to itunes)" screen of death showed up. I have tried almost everything, see I said almost, I do not know if their is anything I am missing. This is what I have done. I use windows btw.

    Programs: Used iReb, Redsnow, sn0wbreeze, Recovery Fixers(TinyUmbrella,iRecovery,etc.), Custom Firmware(S) like 3 or 4, Downgrading. I have searched all kinds of forums for the answer, and tried everything from the ones I have looked at, nothing works.

    Error: These are the errors I get, 1600-1604 nothing but those and between those, no 1015, 39..etc just the 1600-1604.

    System Info: iPhone 3G, Baseband 06.15.00, Jailbroken 4.2.1.

    Final: I would really appreciate if someone could help me out, if not I will just lay and cry lol, cause I ish not rich lol.
     
  2. macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #2
    Have you tried putting it into DFU mode, then restore it to 3.1.3.. Go ahead and do that if you have done so. At the end you should get a 1015 error, use TU to exit recovery and it will boot up to activation screen.
     
  3. thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #3
    I have tried that with all iReb, Redsnow, and Normally, but I only get the 1600-1604 errors. It normally goes to "Preparing To Restore" and gets stuck there, then I get the 1600-1604 errors.
     
  4. macrumors 6502a

    Lucky736

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Location:
    TX or MI
    #4
    Go back to 4.1 and it will work fine. I too have been unable to go back to 4.2.1 with my 3G. Something similar happened and that was that. 4.1 is actually more responsive as well.

    Let me know if that helps.
     
  5. ajaxmonkey, Nov 13, 2011
    Last edited: Nov 13, 2011

    thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #5
    Trying that now, will edit with update :D.

    Edit: Seems that did not work either, I put it in DFU, I am going to try just regular restoring now. Lets see! Did not work lol. All I ever get is the White Screen-DFU Black Screen-Non DFU right when it gets to "Preparing For Restore"

    Edit 2: Do I need a custom 4.1?
     
  6. macrumors 6502a

    Lucky736

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Location:
    TX or MI
    #6
    Ah. Sorry, I forgot. You need something to kick it out of recovery. iReb should do this. Just saw the post. Ug.
     
  7. ajaxmonkey, Nov 14, 2011
    Last edited: Nov 14, 2011

    thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #7
    Okay I will try this.

    Edit: Did not work. I will have to try taking the logic board out. I just need that darn screw driver.
     
  8. macrumors 6502a

    Lucky736

    Joined:
    Jan 18, 2004
    Location:
    TX or MI
    #8
    Logic board? Whoa whoa whoa. Alright, shoot me an IM. We will get this working.
     
  9. thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #9
    Okay lol, sending you a message.
     
  10. macrumors 68040

    maturola

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #10
    YOu have the iPad baseband (Baseband 06.15.00) you ALWAYS need a custom firmware no matter what.
     
  11. thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #11
    Yeah, still will not work.
     

Share This Page