Iphone 3G will not connect to the Internet

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by jerryeveryday, Feb 1, 2009.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Location:
    Philly
    #1
    I updated my Iphone last night to the 2.2.1. it was working fine until today. I could not get Safari to connect to any websites. It kept telling me that Safari cannot cannot open the page because it is not connected to the internet. When I connect to my Wifi at home, safari works. But I'm at work and there is no wifi. I tried all the restarting/rebooting, Airplane mode, resetting. Any advice or Tips?
     
  2. DPA
    macrumors 65816

    DPA

    #2
    I know you mentioned you tried some of these things but it doesn't hurt to try again:

    Reboot:
    1) Turn on iPhone.
    2) Hold Sleep/Wake button (top right) until a red slider appears and says Slide to Power Off.
    3) Slide the red slider.
    4) Once the chasing lines are gone and the screen is black, hold the Sleep/Wake button for about 2 seconds. Your iPhone is now rebooting.

    Hard Reset:
    1) Power iPhone on.
    2) Hold the Home and Sleep/Wake buttons for about 7 seconds, or until the screen turns black.
    3) Your iPhone should reboot. If it doesn't don't worry, just hold the Sleep/Wake button for about 2 seconds.

    Restore:
    1) Connect to iTunes.
    2) Allow your iPhone to back up and finish the sync.
    3) In the Summary tab, click the Restore button.
    4) Click Restore and Update to the confirmation message that appears.
    5) Follow on-screen instructions from there on.

    David
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Location:
    Philly
    #3
    Thanks for the tips but I've tried all of them. I can't connect to the iTunes app as well. I checked the Apple forums and it seems like I'm not the only one.
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 1, 2009
    #4
    I've been seeing network problems connecting to certain sites all day today and it seems I'm not the only one. Of course, no word from AT&T anywhere I can find:

    http://howardforums.com/showthread.php?p=12235206

    Posts reporting issues on AT&T's forum:
    http://forums.wireless.att.com/cng/...thread.id=12243
    and
    http://forums.wireless.att.com/cng/...thread.id=68125

    Edit: Incidentally, I checked the macrumors page first to see news about the outage, but found none. I'm a little surprised honestly, as widespread as the outage seems to be...
     
  5. DPA
    macrumors 65816

    DPA

    #5
    Have you contacted Apple about this because I have never heard of it here. I don't go on the Apple discussions so I wouldn't know about anything happening there.

    David
     
  6. macrumors 6502a

    pianodude123

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Location:
    in the internet
    #6
    Yup. I just did the update too and am having this same problem. I thought it was just spotty AT&T coverage in my area but it looks like there is something wrong wih the firmware. On wifi right now and it works ok
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 1, 2009
    #7
    Just to clarify - it's not the firmware. I'm still running 2.2 and so is my friend. It's the network.
     
  8. DPA
    macrumors 65816

    DPA

    #8
    Well, I haven't updated because I don't want to lose all my jailbreak data so I haven't experienced this issue first-hand.

    David
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 31, 2009
    #9
    Jan 31 i did the 2.2.1 update, 3G worked alright. Today there is no internet be it 3G or edge. What ticks me off is that my friend's 1st gen iphone worked just fine today.
     
  10. macrumors member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    #10
    I am having these same issues all day long. Just started today. Ive been getting it when i go on the internet or try to check mail or use any app that connects to the internet.
     
  11. macrumors member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    #11
    same issue

    same issue here in NY, running 2.2.1. friend on 2.2.1 also has same issue. att unaware of any outages, guy on other end of att support call also has same issue in NJ on 2.2.1. his blackberry on edge/blackberry network works.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    May 17, 2008
    #12
    I'm having the same issues in Boston. AT&T says they don't know what I'm talking about and apple doesn't either.
    Any ideas?
     
  13. DPA
    macrumors 65816

    DPA

    #13
    The 3G network is still, some what, in it's infancy. It is still not as large as the EDGE (2G) network so there are still problems. Eventually they should be solved.

    David
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 22, 2008
    #14
    same issue here

    Everything was working fine this morning. Turned off phone to get on plane to Boston. Once I arrived and turned it back on, I have been having spotty 3G connection ever since (even though signal is full bars). :confused:

    Wifi works well though. And I updated to 2.2.1 a few days ago and no issues at that time. Must be a network thing because it worked well in TX, not so well in MA.
     
  15. macrumors member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    #15
    worked before

    David, it worked for all of us before. The infancy of 3g isnt the problem here. The fact is, ATT is having a problem with their network. I havent had a single issue until today.

    Whether or not they know about it/telling us about it, remains to be seen. hopefully fixed tomorrow.
     
  16. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Location:
    Philly
    #16
    It's spotty for me. I can now get on certain websites but others I cannot. What in the world is going on?
     
  17. macrumors 65816

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #17
    My money's on issues with your carrier.
     
  18. macrumors newbie

    Joined:
    May 17, 2008
    #18
    It seems everything is working again in Boston this morning.
     
  19. macrumors member

    Joined:
    Dec 29, 2008
    #19
    working again

    last night around 1:30 am EST, 3g came back up here in NY. guess ATT had issues with 3g last night and wouldnt tell us, or it was just trafficked.
     

Share This Page