Iphone 3GS ios 5.0.1 firmware 05.16.05 problem!

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by southworth7139, Jan 22, 2012.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2012
    #1
    I have an Iphone 3GS running ios 5.0.1 on firmware 05.16.05 and when running ultrasnow to unlock i get "Could not activate cellular data network" i click ok and carry on anyway but upon putting my sim card into the device it will not work on t-mobile, it does not find any networks... anyone able to help? Trying to be able to use the phone on t-mobile network in the US... thank you
     
  2. macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #2
    1. Ultrasn0w 1.2.5 can't unlock the baseband you have on your phone. Following are basebands it supports; 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, 06.15.00, or 01.59 (iphone 4) baseband(modem firmware).

    2. So, your only option is to install 06.15 baseband on yours. However, there is risk involve with this. Please read the following link.
    http://blog.iphone-dev.org/post/1718400992/ultra-recycle

    3. Even if you know the risk and still want to proceed with #2 above, you need to check to make sure your phone is not made in 2011, weeks 35 or above. You can find this info by look at the 3rd digit (year), 4th & 5th digits (weeks) of your phone serial #s.
     
  3. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2012
    #3
    What if the serial number is XX137XXXXXX? Doesn't it work to change to a 06.15 iPad baseband?
     
  4. macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #4
    I recommend you not to do it. It might fry your phone. When you run your phone through redsn0w and click on install iPad base and, you will see warning statement from dev team about this.
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2012
    #5
    Thank you for answering! I'll unlock via the operator then.
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2012
    #6
    Unfortunately I'm not able to unlock via the operator. And all the unlocking sites (for example iPhone-Unlocking-Pro) are either scam or don't help me with the baseband issue. When do you think ultrasn0w will release a solution for the 05.16.05 baseband? Weeks, months, ever?
     
  7. macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #7
    In my opinion, it probably not going to happen. The last software unlocked was updated to unlock an Ipad baseband about a year ago. Since then, nothing happen. Also, Apple is selling unlocked Iphones now. My recommendation for you is to sell your phone and buy a factory unlocked iphone so you have to worry about baseband or update to the latest version.
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 3, 2012
  9. macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
    #9
    If this was always an option, why wouldn't you go with it in the first place?
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 4, 2012
    #10
    iphone 3gs

    hi
    i hv iphone 3gs currently runnig on ios 4.1 baseband is 6.15.00 and m look to update to ios 5.0.1 so i tried restoring custom firmware bt m gettin an error 1602 than i changed the host file still d same error and i used iREB to put iphone in DFU mode..... wat to do?
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 3, 2012
    #11
    go here ( http://adf.ly/6RTPJ) for UNLOCK WITH ULTRASNOW FIXER ON IPHONE 3GS(OLD and NEW BOOTROM) IN IOS 5.1 ON IPAD BASEBAND(3GS MANUFACTURED BEFORE 28 TH WEEK OF 2011)

    ----------


    try this for your ios 5.0.1

    1.create a custom ipsw with redsnow by clicking on extras and then 'custom ipsw' option.
    2.start redsn0w and select extras, after select pwned dfu and follow the steps shown by redsn0w to put the phone in pwned dfu state .
    3.then restore iphone with this custom ipsw formed in 1st step(NO_BB_..... .ipsw) with itunes.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 4, 2012
    #12


    i tried dis m gettin an error 3194
    i even changed d host file
    no luck
     

Share This Page