iPhone 4S SMS Issue

Discussion in 'iPhone' started by Mick89, Apr 4, 2012.

  1. macrumors newbie

    Jun 23, 2010
    Hi all,

    Recently I've been having an issue with SMS messaging on my iPhone 4S. The progress bar along the top will fill to about 80% full, and then stop for a good minute/minute and a half. At this point the red '!' icon appears, to indicate the message has not been sent.

    Tapping the '!', and then tapping 'Try Again' does nothing, and I'm instantly presented with the red '!' icon again. It happens so quickly that it appears the iPhone didn't even attempt to send the message again.

    This has been happening on and off since I got my iPhone in October, but recently the problem has been getting much worse. I've never had an issue with O2 signal before. Has anyone else had this problem, and if so, does anyone know a way to rectify this issue?

    The image below shows a screenshot of the issue:


    Thanks in advance,
  2. macrumors 68020


    Oct 18, 2011
    Central U.S.
  3. thread starter macrumors newbie

    Jun 23, 2010
    Hi Shadowbech,

    Thanks for your prompt response! I've restarted my device numerous times and I've also updated my iPhone to the latest software (iOS 5.1). The issue comes and goes, so I'm not sure what is causing the issue!! Just wondering had anyone else had the same issue?

  4. macrumors newbie

    Jun 15, 2009
    hi i had same problem when i changed from iphone to 4s i took it to a o2 shop & got a new sim card which helped but it still done it from time to time. if you switch on airplane mode for a few seconds & switch it off again you should be able to send & recieve txts my problem has been fixed from i downloaded 5.1
  5. macrumors 6502a

    Aug 15, 2009
    Mokena, IL
    Same problem here. iPhone 4S with 5.1. Has been happening since I got my 4S so I can't say if it's iOS 5 or the 4S.
  6. macrumors 6502a

    Old Smuggler

    Sep 8, 2006
  7. macrumors 6502a

    Aug 15, 2009
    Mokena, IL
    This seemed to be happening more and more for me lately. I restored my phone today to see if that helps. It's definitely getting old.
  8. macrumors 65816

    Aug 10, 2010
    Go get a new sim from your provider. I have done it before and paid nothing.
  9. macrumors newbie

    Mar 18, 2012
    That almost seems like your service provider is having problems.
  10. macrumors 65816


    Oct 26, 2011
    At the alternatives section.
    does it happen with everyone?

    i couldn't help but notice your weak wifi reception.

    if you are sending these to another iPhone with iOS 5 your iPhone will attempt to send an iMessage instead over your wifi i think.
  11. macrumors Nehalem


    Apr 16, 2008
    At the iPhone hacks section.
    I agree.
    Never had that prob with AT&T.
    Call up your carrier, maybe they need to update or reset something on their end.
  12. macrumors demi-god


    Jul 24, 2009
    Settings > general > reset > reset networks settings usually solves this

Share This Page