iPhone error 21 or 1602

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Stijn Van Hove, Jun 1, 2012.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #1
    I visited a lot of forums to fix the error while restoring my iPhone 4.
    However none of them worked for me...

    I did NOT jailbreak my phone and am not planning to do so.
    I tried to restore in recovery mode and DFU mode, tried to go to previous firmware with and without security software...
    Also did the shift+click thing and this didn't work either.
    I reinstalled every single program from apple just to be sure all is working properly.
    The problem isn't my host file, I checked this as well.
    I will add the restore log
    log 47 is restore mod log 49 is DFU mode

    Annyone knows something else I can try?
    I really have no idea what it might be

    Greets,
    Stijn
    :apple:
     

    Attached Files:

  2. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #2
    Did you try to kick it out of recovery with either TinyUmbrella or redsn0w?

    Did you try holding power and home untill it reboots?

    If that doesn't work you need to restore.

    Error 21 measn your not in DFU mode.

    http://iphoneblogr.com/faq-and-error-codes/

    Hold power and home, after about 7 sconds the phone will turn off, keep holding another 3 seconds, now release power and keep holding home for another 10 seconds.

    The screen should be black, not showing anything, connect usb, itunes should popup and state that it found a iphone in recovery mode(it's actually in DFU)

    now restore with downloaded IPSW, it can only be the 5.1.1 version unless you saved your SHSH/APTickets with TU.
     
  3. Stijn Van Hove, Jun 1, 2012
    Last edited: Jun 1, 2012

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #3
    Well thats my problem I'm sure it is in DFU mode... screen iss black(so no iTunes logo) iTunes pops up like it has to, even the log says it is a DFU device. And still I'm getting the 21 error...
    And made iTunes download the newest ipsw as well

    Kicking it out of recovery mode with TinyUmbrella just starts the boot loop again :s
    Also using the fix recovery in TinyUmbrella just gives me a white screen and doing nothing for the rest is this normal?
    the log says my phone should reboot however it just says a white screen
     
  4. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #4
    Try putting it in pwned-DFU with redsn0w.

    and try restore again
     
  5. Stijn Van Hove, Jun 1, 2012
    Last edited: Jun 1, 2012

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #5
    well now I get error 2005
    I'm looking what this might be

    Also redsn0w says I'm missing Keys.plist data for this build

    annyways I got rid error 21 now...
    When I just connect it with the adapter on the power net it boots but gives a picture similar to recoverymode however it is with a gray backgroud and it gives time also I have to enter my passcode to get on this screen
     
  6. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #6
    try to kick it out of recovery

    or try regular DFU and restore

    the 2005 error is a connection problem, try another cable or port or other computer
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #7
    Well I got the same device multiple times in TinyUmbrella and all give me the same options...
    Don't know what to pick...
     
  8. macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #8
    Are you using a Windows or OSX machine?
     
  9. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #9
    windows 7 professional
     
  10. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #10
    select connected device
    exit recovery
     
  11. Stijn Van Hove, Jun 1, 2012
    Last edited: Jun 1, 2012

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #11
    but its all the same number
    it disconnects after the fix, than connects again...
    and it doesn't fix annything...
    it does do something because my phone gives a cmd like screen with things passing by
    than it says waiting for reboot and it just gives the same device again a second time however not working as it should
     
  12. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #12
    is it still in recovery?

    did you try fix recovery? and a new cable?

    Otherwise just try DFU again and a restore.
     
  13. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #13
    you got skype or something you can use now?
    I think it will make this a lot easier...

    and it just starts the the boot loop again
     
  14. macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #14
    I would trying deleting everything related to Apple in the "hosts" file

    C: > Windows > system32 > Drivers > ETC > blah blah

    Had the same issue and this fixed it for me
     
  15. Stijn Van Hove, Jun 1, 2012
    Last edited: Jun 1, 2012

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #15
    already done that...
    I just have a clean host file btw
    however every time I run tinyumbrella this is added in my host file:
    74.208.10.249 gs.apple.com
    #127.0.0.1 gs.apple.com
     
  16. macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #16
    A friend of mine had the same issue, I have yet to really look at it. I will troubleshoot and research it a bit, I will post with what I find
     
  17. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #17
    in the tinyumbrela Advanced tab UNcheck set host to cydia, restart computer and try again
     
  18. macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #18
    Yeah, that didn't work on my friends lol, might work in this case
     
  19. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #19
    no it is unchecked can't even check it ^^
     
  20. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #20
    so I kept trying now I get error 1602, apple support site tells me to remove iTunes and apple mobile device drivers, however by suprise it didn't sovle annything got the same error and tried 4 times

    I'll give it one more try and we'll see what happens...
     
  21. macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #21
    NM, not relevant

    ----------

    Wait, do you have an iPhone 4 or 4s?
     
  22. macrumors member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    #22
    Just plug the phone into a totally different computer with itunes and try and restore it. It should work on the first try. Then you can go back to your normal computer and sync it. I had this happen on my iphone AND ipad. Both times restored on the first try when plugged into a different computer.
     
  23. macrumors 6502

    EngageWithRage

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Location:
    Your girlfriend's house
    #23
  24. Stijn Van Hove, Jun 1, 2012
    Last edited: Jun 2, 2012

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #24
    iPhone 4

    and changing the hostfile didn't help either :(
     
  25. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2012
    #25
    Solved

    Was studying for my exams and my iPhone was connected to my laptop and it came back from the dead or something...
    Heard a buz, seems like it turned itself on as if nothing was wrong so I'm pretty happy right now :)

    Annyways wanted to thank you all for your help

    Greets,
    Stijn
    :apple:
     

Share This Page