iPhone photos not saving

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by LuthersBoots, Sep 18, 2011.

  1. macrumors member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Location:
    Lake District, Cumbria UK
    #1
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A5313e Safari/7534.48.3)

    Hi all. I've been having a problem with my iPhone for the last couple weeks. I take a photo, it shows up in the little preview. But when I go to the camera roll it doesn't save.
    It shows the latest photo as one I took a few weeks ago.
    I'm running the latest beta.

    Any ideas?
     
  2. macrumors newbie

    Eluded

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #2
    Did you try renaming or deleting that folder in DCIM? That would cause the iOS to recreate it and the newly created folder should correct the issue.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Location:
    London
    #3
    Have you tried 3rd party camera apps like Camera+?
    Do they have the same issue?
     
  4. thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Location:
    Lake District, Cumbria UK
    #4
    Yeah, same issue, i cannot save to the camera reel after i have taken a photo.
    I am going to reset the phone today and try again.
    What sort of rest should i do?
     
  5. thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Location:
    Lake District, Cumbria UK
    #5
    Fixed

    I did a bit more hunting and I used Phone Exporer to take a d=look in the DCIM folder.

    Deleted the file named 999APPLE and everything is working again.

    Not sure why, but I am guessing it though I had reached the max number of images for some reason.
     
  6. macrumors demi-god

    soco

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Location:
    NJ
    #6
    I just wanted to chime in and confirm that I used the same method to fix my camera not saving photos after doing the 5.1.1 Jailbreak.

    Deleted the 100APPLE folder and without even needing to respring the springboard I'm able to take and save photos and screenshots again.
     
  7. macrumors regular

    Joined:
    May 22, 2012
    #7
    There must be any setting is missing. Or might be it is due to low space.
     

Share This Page