iPhone radio

Discussion in 'iPhone Accessories' started by tsc12, Nov 19, 2007.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 17, 2007
    #1
    Hi, this is a bit of a question and a bit of a complaint. Can anyone tell me why if it is possible to get radio (FM) on the iphone, i understand they want you to buy from itunes but it really annoys me because sometimes i want to listen to my cd's and other times i prefer the radio. Does anyone know if it is possible, does the phone have a fm receiver in it? Thanks.
     
  2. PDE
    macrumors 68020

    Joined:
    Nov 16, 2005
    #2

    Unfortunately, no. And for some reason Apple also chose to make the old external ipod radio accessory useless on the iphone. Anybody know of anything else?
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    Washington, DC
    #3
    No, but I wish I did! Thanks for telling me that the iPod external radio doesn't work for the iPhone before I bought it.
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    May 1, 2007
    #4
    The lack of an FM radio is truly annoying. I used my ipod previously to work out in a gym that has TVs set to FM frequencies. This is fairly common, but unfortunately, this can't be done anymore with the iphone. I'm somewhat surprised they haven't release an updated FM tuner...
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2002
    #5
    Ive been thinking about picking up the radio remote deal for my new nano for the same reason.. I really dont see the iphone being too useful for this tho. I love my iPhone.. but I think its too heavy/big to use while working out. Maybe I've gotten to use to the new nano clipped on me while I work out, but without a pocket to put the iPhone in.. and the fact that the Y I go to really seems to dislike the use of phones in most of the facility.
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    May 1, 2007
    #6
    While of course this is a personal like/dislike issue, I *always* workout with my iphone. It's small/thin/light enough for me to simply hold while I'm running- doesn't bother me at all, but I could understand how someone might not want to hold it....
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #7
    There is another...

    I found one that works with my iPhone. The only thing is that the numbers of the radio stations do not show up on screen, but the radio function still works. The iPod remote function also works, skip track forward and back, and volume up and down controls iPhone volume and volume on-screen display:

    www.convopeace.com
     
  8. macrumors member

    Joined:
    Jul 13, 2007
    #8
    Can anyone else confirm this? A newbie promoting a website/product makes me cautious. No offense newb;)
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #9
    LOL understood. I will try to make a youtube video of it working tonight. I can take pics as well. The Model number if you want to google it is: BEL-iR006
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    May 1, 2007
    #10
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 7, 2008
    #11
    It's the same adapter. They come in black and white. It's cheaper in China but if you lived in Bermuda like me, you would probably get them from convopeace.com and save a lot of money on shipping costs! LOL. Not sure if there is another dealer closer to the US or UK.

    One other thing I wanted to add, when searching for radio stations, since the numbers don't appear on the iPhone screen, all you have to do is click and hold the track skip buttons and it will automatically scans to the next station.

    Maybe iPhone/iTouch compatibility with the Apple Radio Remote will be announced next week at MW Expo, and maybe not. Until then, enjoy...
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 26, 2005
    #12
    Confrim FM radio on iPhone

    Can anybody confirm that the iPhone works with these FM radio adapters???
     
  13. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 19, 2007
    Location:
    Fresno
    #13
    Well I use the griffin fm radio adapter works great but only if you have it on airplane mode or if you don't mind a little of interference with the phone turn on, just my 2 cents
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 28, 2008
    #14
    Got the one from China mentioned below and as the other poster says it does not display the radio station on the screen (and also presume it makes presets difficult to manage)

    In addition, if you switch to music you have to plug the headphones back into the main socket or it plays out of the speaker.

    Not too upset as it only cost me £8 but may well look into one of the other makes knocking around on ebay.
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2008
    #15
    Are you talking about iTrip? Mine instantly showed the message "incompatible." I'd love to know how to use it in the car.
     
  16. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 19, 2007
    Location:
    Fresno
    #16
    Yes i think it is the itrip
     
  17. macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    London, UK
    #17
    I am continually absolutely baffled why we haven't got an iPhone compatible new radio remote with an FM tuner & the iPhone mic and a clickwheel for track skipping.

    It'd sell like hotcakes.

    Phazer
     
  18. macrumors 65816

    Nipz

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Location:
    UK
    #18
    I use my itrip with my iphone and works fine. i get a message saying something like not made for this product, but it works brill for me :)

    Edit: the message i get says do u want to learn the iPhone into airport mode. Just say No
     
  19. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 19, 2007
    Location:
    Fresno
    #19
    It'd sell like hotcakes.

    uhmm im thinking not everyone likes hotcakes lol :D
     
  20. macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    London, UK
    #20
    a) These won't play, since they're in rm or Windows Media format.
    b) streaming over Edge is expressly prohibited by O2's contract.
    c) this will kill the battery like nobody's business.

    However, at least apparently radio remote support is in 2.0...

    Phazer
     

Share This Page