iPhone showing "No service"... but there is.

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by johneaston, Jul 7, 2011.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Dec 28, 2010
    #1
    Several times over the last couple of weeks my 3GS has had prolonged periods of "No service" even though I usually get signal in the area.

    The other day, desparately needing to send a text and tried to send one - it went through. I then receieved a reply and sent another, all the time with the phone showing "No service". I restarted my phone and then had 4 bars.

    Is this a bug? Anyone else had this?
     
  2. macrumors 68040

    PsstGreek

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Location:
    Tampa Bay
    #2
    It could be your sim card. Swap it out for a new and see if the problem persists.
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Location:
    Michigan
  4. macrumors member

    Joined:
    Jun 7, 2011
    #4
    Go to Settings --> General --> Reset --> Reset Network Settings. This will most likely provide you with a temporary fix to allow you to send a text or make a call, though your phone will probably begin to have the same issue in a few hours.

    I had this problem with my phone last year and it eventually fixed itself, making me believe it was my service provider.
     
  5. macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #5
    It happens to me very seldomly. When it happens, try turning Airplane Mode on until the "Carrier" tab underneath disappears completely. Turn Airplane Mode off and allow the phone to search for service.

    If the problem happens often, try restoring your iPhone with iTunes or getting a new SIM card.
     
  6. macrumors 6502a

    WillEH

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Location:
    United Kingdom
    #6
    I have the same, I also have a shocking signal sometimes, even though I'm in a strong signal zone. I'm with Orange.
     

Share This Page