iPhoto disappearing pictures

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by omeletpants, Jan 22, 2006.

  1. omeletpants macrumors regular

    Joined:
    Oct 21, 2005
    #1
    I'm a recent Mac user and have to tell you this has been a disappointing expereince. The problems have been weird and numerous.

    The latest is iPhoto. I took a few pistures yesterday and today. I tried to print them today and the ones from yesterday show up in the library, but won't print. In the preview, they show up as white boxes. The pictures I took today print fine.
     
  2. shieldyoureyes macrumors 6502

    shieldyoureyes

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Location:
    Uppsala, Sweden
    #2
    I just installed ilife 06, and I noticed quite a few of my older pictures were doing the same thing. The tumbnail would be there, but when I clicked on it, I get a empty box in the edit screen.

    I have no idea whats going on.
     
  3. mvamato macrumors newbie

    Joined:
    Feb 9, 2005
    #3
    Similar problems

    Let me start with I'm an idiot and should know better.

    I upgraded to version 6 and everything was fine for the most part. 1 Thing I did notice is that I missing at least 20 pictures. I was not all that conserned with this part but then I made a huge mistake.

    I was in Pictures -> Iphoto then I clicked on the 2005 folder and I noticed that there was only 2 months in there. I then notices that all the other years had months missing as well. I wasn't too conserned b/c everything is backed up. So I went and copied all the missing months back into the correct years (about 4gb). Then I was told by a friend that iphoto6 organizes everything under a folder called Data. I looked and sure enough it's all there. Now my problem is that I have an extra 4 gig in my iphoto -> years folders. I don't know how to go about deleting the extra photo's that I copied in. Is there a system log that will show me what files were copied? Can I delete everything in the years folder (2001, 2002,2003,2004,2005). I would think I could, but like I said they all had a month or two in them, so I don't know if they are needed. What would be the best way to resolve this?
     

Share This Page