iPod photo Software Update -- Broken _show_voltage?

Discussion in 'iPod' started by ChrisBrightwell, Mar 30, 2005.

  1. macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL
    #1
    Hi Everyone,

    I've been using the _show_voltage hack on my iPods from the beginning, first on a 3G 20GB and now on a 60GB photo.

    Since updating this iPod to v1.1, though, the _show_voltage hack has stopped working. The file is there, but it's like the iPod just doesn't give a damn.

    I haven't tried formatting and restoring the iPod. I might do that tonight. Any other suggestions? Am I the only one seeing this?

    Thanks.
     
  2. thread starter macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL
    #2
    OK ... restoring the iPod Software didn't do the trick.

    Any ideas, anyone?
     
  3. thread starter macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL
    #3
    Oh, come on.

    I *know* I'm not the only person w/ a 60GB iPod photo using the latest version of the iPod Software.
     
  4. macrumors 604

    clayj

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    visiting from downstream
    #4
    You're not the only one. But I know not of this "_show_voltage" hack of which you speak, and I ain't gonna be hackin' my iPod anytime soon. :)
     
  5. thread starter macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL
  6. macrumors 68020

    pdpfilms

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Location:
    Vermontana
    #6
    I'm with you. An iPod is like a fine piece of art... I sure as hell wouldn't draw in a smile on the Mona Lisa.
     
  7. thread starter macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL
    #7
    Hey, it's not like I'm cracking open the iPod and installing some sort of voltmeter or something. It's a simple software hack that changes the appearance of the battery meter to something infinitely more useful.
     
  8. macrumors 604

    clayj

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    visiting from downstream
    #8
    Except it apparently doesn't work anymore. :) (Sorry, I'm still not trying it, especially if I don't think it's actually going to work.)
     
  9. thread starter macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL
    #9
    I'm trying to determine if this problem is unique to my iPod. The fact that no one can help confirm or deny that they're having the same problem I am does little more than frustrate me.

    Suit yourself. There's no harm to be done whatsoever, but suit yourself.
     
  10. macrumors 604

    clayj

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    visiting from downstream
    #10
    OK, riddle me this, and I'll try it: How do you UNDO the _show_voltage hack once you've enabled it? (I'm looking for the Terminal command line here.) I like my battery meter and I want to be able to switch straight back to it once I've tested the hack.
     
  11. thread starter macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL
    #11
    To introduce the hack:
    touch /Volumes/Your_iPod_Name/iPod_Control/Device/_show_voltage

    To remove the hack:
    rm /Volumes/Your_iPod_Name/iPod_Control/Device/_show_voltage

    "touch" creates the file, "rm" removes it.

    Thanks.
     
  12. macrumors 604

    clayj

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    visiting from downstream
    #12
    OK, I ran the command line in Terminal, ejected, disconnected, and restarted iPod. Still got a battery meter, so I'm assuming it doesn't work anymore.
     
  13. thread starter macrumors 68020

    ChrisBrightwell

    Joined:
    Apr 5, 2004
    Location:
    Huntsville, AL

Share This Page