iPod skipping song endings...

Discussion in 'Macintosh Computers' started by PlaceofDis, Oct 20, 2004.

  1. macrumors Core

    Joined:
    Jan 6, 2004
    #1
    this is weird, and just started to happen today

    my ipod will play a song, but skip the last ten seconds and go from there to the next song, and play until the last ten or so seconds and move on. like it was the end of the track, but even the timer on the pod says that theres ten seconds left but just goes to the next song

    i just restored my pod, we'll see if that has any effect, time to upload my library again,

    any other suggestions?
     
  2. thread starter macrumors Core

    Joined:
    Jan 6, 2004
    #2
    ok well the restore seemed to work, for now at least

    but its a hassle to do, has any one else had this happen to them?
    any other ways to fix this??
     
  3. macrumors 68000

    SPUY767

    Joined:
    Jun 22, 2003
    Location:
    GA
    #3
    Best advice I can offer is to check your fade time and set it to zero. Default in iTunes is 6 seconds which is crazy. Or disable it alltogether, but i rather like the fade set to zero cause one song rolls righ into the next instead of the minute pause.
     
  4. thread starter macrumors Core

    Joined:
    Jan 6, 2004
    #4
    yeah i have always had my fade at zero, but does that even carry over to the ipod??
     
  5. thread starter macrumors Core

    Joined:
    Jan 6, 2004
    #5
    ok so now it happens to some songs, but not others, and the songs are fine in iTunes

    the iPod isnt near full yet, but it has been filled before with no problems, all the files are either 128 AAC or 192 MP3, so im at a loss really to explain whats wrong

    are there any other ways to reset the iPod that might work??
     
  6. macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy part of the Pacific NW
    #6
    I have been seeing this lately as well. It doesn't happen very often - but it's annoying. I did a hard reset of my iPod, then reloaded all the songs; but I had it happen again two days ago.

    I'm betting it's related to the most recent iPod firmware upgrade. I haven't called Apple yet because it's hard to consistently duplicate.
     
  7. thread starter macrumors Core

    Joined:
    Jan 6, 2004
    #7
    do you have a fourth or third gen ipod? mine is third, and just out of apple care now

    i think im going to do a restore again, and let it upload all the songs before i give it a try

    let me know if you figure anything out
     
  8. macrumors 68020

    question fear

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Location:
    The "Garden" state
    #8
    i've noticed this before as well, but then again its only happened a few times...weirdness.
     
  9. macrumors 601

    Westside guy

    Joined:
    Oct 15, 2003
    Location:
    The soggy part of the Pacific NW
    #9
    I've got the 3rd gen. 20gig iPod. I need to check if it's still in AppleCare; I know it was fairly close to a year ago when I bought it...
     

Share This Page