Ipod turning on randomly

Discussion in 'iPod' started by brsboarder, Mar 15, 2006.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 16, 2004
    #1
    My ipod has been off and on hold and somehow randomly it has been turning on. Sometimes like 5 hours after the last time I used it. I tried reinstalling software but it still happens. What could be up? What can I do?
     
  2. Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    You haven't set an alarm on the iPod? I imagine a reinstall would reset any alarms.
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 16, 2004
    #3
    no alarm set
     
  4. Moderator emeritus

    Mitthrawnuruodo

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Location:
    Bergen, Norway
    #4
    And you don't sync any iCal calendars, that may have alarms set?
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 16, 2004
    #5
    nope, I don't sinc or anything and it happened after I wiped it clean
     
  6. macrumors 68000

    FoxyKaye

    Joined:
    Jan 23, 2004
    Location:
    San Francisco, Terre d'Ange, Bas Lag, Gallifrey
    #6
    For what it's worth, I was having this problem too. I discovered that several things can turn on my iPod (2G/20GB) without much provocation:

    * If I don't "lock" the keys, a random bump can press play.
    * Even if the keys are locked, if I have the remote plugged in, it can also start the iPod playing if one of its buttons is pressed.
    * If either/both the iPod and remote buttons are "locked," I've also had various items in my purse click the little switch to the "unlocked" position. Thereafter, the above points apply.

    It seems I've encountered these situations both when my iPod is in its little case, and when it's just floating around in my purse.

    Anyhow, it's a bummer whatever the cause - hope you figure it out.
     
  7. macrumors 68000

    MattyMac

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Location:
    NJ/NYC
    #7
    just reinstall and let us know how it goes
     
  8. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 16, 2004
    #8
    cleared, deleted all files, reinstalled then cleared again, no problems so far but its only been a couple hours, I'll post tomorrow
     

Share This Page