iPod + USB 1.1 = TRANSFER

Discussion in 'Macintosh Computers' started by iEric, Oct 13, 2004.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 26, 2003
    Location:
    Vancouver
    #1
    Has anyone used the USB 2.0 cord to transfer music via USB 1.1 to their iPod?
     
  2. macrumors 68040

    jxyama

    Joined:
    Apr 3, 2003
    #2
    yep, works fine. (i have a mini with USB 2.0 cord and a rev. A 12" PB that doesn't support USB 2.0.)

    of course, it take a lot longer, but that's to be expected...
     
  3. macrumors 68040

    tdhurst

    Joined:
    Dec 27, 2003
    Location:
    Portland, OR
  4. macrumors 6502a

    jackieonasses

    Joined:
    Mar 3, 2004
    Location:
    the great OKLAHOMA....
    #4
    Maybe his ports were blocked. i have 1 firewire port on my powerbook and if i have my camera on it that takes it up. Unless i want to daisy chain it of course.
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2004
    #5
    USB 2.0 Problems

    I've had no problem tranferring from my computer using USB 1.1 (on my 20" apple flatscreen), but for some reason, transferring with USB 2.0 doesn't work on my G5 (dual 2.0) I have 10.3.5--I know there were some problems pre 10.3.4. Anyone else have a similar problem? (I haven't seen any mentions anywhere and I've looked pretty extensively) the usb ports work fine for USB 1.1 devices, but I don't have any other usb 2.0 devices to test.
     
  6. macrumors 68040

    jxyama

    Joined:
    Apr 3, 2003
    #6
    yep, exactly.

    i have one FW port on my PB and my music collection is on an external FW HD.

    so just once, i copied my music onto my PB and synced most of the music to my iPod. i erased those from my PB and from here on, if i wanted to add a few songs here and there, i sync directly from external FW HD. USB1 is slow, but it's ok just for a few songs here and there.
     
  7. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 26, 2003
    Location:
    Vancouver
    #7
    Thanks. (I feel so stupid cause I found the article in Apple Support)
    Anyways, I can't use firewire because i'm going to be using a PC for all of the transferring of files.

    Thanks all!
     

Share This Page