Is Grapher still included/ has it been updated?

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by StephenVanGogh, Feb 27, 2011.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 27, 2011
    #1
    Is the Grapher app still included or has it been removed? I love that app, would be amazing if it has been improved!
     
  2. macrumors 603

    appleguy123

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Location:
    15 minutes in the future
    #2
    It's the same as always.
    I can tell that it's exactly the same because the Lion version can be ran on Snow Leopard.
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Location:
    Idaho
    #3
    They are the same...at least in features. However, Lion has grapher 2.2.
     
  4. macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Location:
    Dordogne-France http://y.barois.free.fr/grapher/
    #4
    Hi !
    I run Grapher 2.1 in Snow Leopard, I used version 2.0 before. Six bugs were resolved in the new one. Did you check the Grapher 2.1 bugs list in the new Grapher 2.2 ? If not, how can you write that Grapher 2.2 = Grapher 2.1 ?
    The (English) bugs list in attachment.
    So long, YB24
     

    Attached Files:

  5. macrumors 65816

    Joined:
    Jan 13, 2008
    #5
    So it's been updated? That's cool :)

    I don't need any new features, and I don't use it very often, but it's incredibly useful to have around those times I do need it, so it's good to know it's still getting updates.
     
  6. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 5, 2011
    #6
    Grapher 2.2 Question on Lion

    I haven't used it that much, but I was playing with it today making animated plots of parametric equations x(t), y(t), with a dot that follows the plot as the value of t changes, something that would be a cool teaching/visualization tool.

    Well, there is a button that is supposed to save the animation as a Quicktime movie, that presumably you could drop into a power point or Keynote presentation. When I do that, it creates a movie, brings up a new display window and crashes Grapher every time.

    Anyone have any luck with that? I couldn't tell you if it used to work on Snow Leopard, because this is the first I've tried it.
     
  7. macrumors member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Location:
    Dordogne-France http://y.barois.free.fr/grapher/
    #7
    Yes, see < https://discussions.apple.com/thread/3241739 > YB24
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 5, 2011
    #8
    Thanks,

    That's me asking the same question on that forum. I followed the steps indicated and observed the same crash of grapher, so I will report it to Apple Feedback.
     

Share This Page