Is it possible to reuse my old micro sim?

Discussion in 'iPhone' started by mstruve, Oct 8, 2012.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Jan 21, 2011
    #1
    Hi, I've just got an iPhone 5 and am selling my 4s to my brother. I've transferred my number to the new nano sim so the old micro sim is effectively 'blank'.

    Is it possible for my brother to transfer his number to the micro sim or does he need a new SIM card?

    Thanks
     
  2. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    No, he will need a new micro sim.
    You can only transfer the number to unactivated sims.
    Your old one was already activated with a different number before so you cant change it now.
     
  3. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 21, 2011
  4. macrumors 68030

    needfx

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Location:
    macrumors apparently
    #4
    I can hardly see a carrier reusing a sim, but what the hey, give it a go
     
  5. macrumors 68020

    XboxMySocks

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #5
    This is completely wrong. You can activate the SIM with any number, you just have to be authourised under the the original account. Don't buy a new one
     
  6. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #6
    That's what AT&T told me when I contacted them so that's what I passed down to him. You can activate it with any number as long as it wasnt used prior and activated with a different number.
    And you dont buy Sims here in the US, the carrier provides them free.
    Either way I'd call them up and ask.
     
  7. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 21, 2011
    #7
    Ok that's confusing. What do you mean by authorised under the original account?

    Thanks
     
  8. macrumors G3

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #8
    The account holder has to authorize you to administer the account.
     
  9. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 21, 2011
    #9
    So I would have to authorise him to use the micro sim? How would I do that?
     
  10. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 21, 2011
    #10
    Ok I just checked with the carrier (O2 uk) and they said that once the number has been transferred the old sim is deactivated and can't be used again.

    Hope that clears things up.
     
  11. macrumors 68020

    XboxMySocks

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #11
    Hrm. Things must operate different here. We have 4 or 5 SIM's lying around and just recently authourised a MiniSIM on my iPhone 5.
     
  12. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #12
    A minisim? Only a nanosim fits in the i5.
     
  13. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 21, 2011
    #13
    Yeah I'm still not convinced tbh. Don't see why a sim would be completely deactivated and useless just because its not associated with an account temporarily. Might give it a go anyway.
     
  14. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Location:
    Las Vegas, NV
    #14
    the new Nano Sims can be deactivated and reassigned a new number after a 24 hour period - all other SIMS - regular size and the microsim used in iPhone 4 and 4s can NOT be reused after an initial activation
     
  15. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 21, 2011
    #15
    Ok that seems pretty conclusive then. Thanks very much.
     
  16. macrumors 68020

    XboxMySocks

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #16
    This isn't true... I JUST activated a MiniSIM that I've had laying around for quite a few years and used it on my iPhone 5. Carriers just don't want to activate cards you already have and they want you to spend $10 on a new SIM :)

    Yes, I cut it down.
     
  17. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Location:
    Las Vegas, NV
    #17
    Are you in the US? Other than the new nano sims, the carriers here wont reactivate an old already previously activated sim
     
  18. macrumors 68020

    XboxMySocks

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #18
    Yep, like I said, because they want you to buy new ones. They CAN. But they won't. I'm in Canada :)
     
  19. macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 9, 2010
    #19
    I'm with AT&T and I know for a fact they will not activate a previously used SIM (I just tried a few days ago). And I know it's not because they want you to buy a new one because they don't charge for SIMs in the first place.
     
  20. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #20
    Exactly.
    In the US they don't charge for sims unless you're on prepaid and even then it's 99cents.
    So if anything they're wasting their own money and probably the customers time going to the store.
     
  21. macrumors 68020

    XboxMySocks

    Joined:
    Oct 25, 2009
    #21
    Strange. They will activate them here in Canada regardless of their age.
     

Share This Page