Is there any way to bypass activation on iPhone 5?

Discussion in 'iPhone' started by 1pizza14, Sep 23, 2012.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2011
    #1
    I ordered an iPhone 5 from Sprint but they forgot to ship a sim card with it. I want to at least play around with it so is there any way to bypass the activation?
     
  2. macrumors demi-god

    xraydoc

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    192.168.1.1
    #2
    There's no SIM card in the tray? They get put in at the factory.
     
  3. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 13, 2012
    #3
    Sure? The SIM card should be in the phone when you get it.
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2011
    #4
    There was no sim when I purchased the phone. Sprint is sending me another one at no cost.. but it will be around 3 weeks before i get it.
     
  5. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    Go to a local sprint store or Apple store.
     
  6. macrumors member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Location:
    Houston, Tx
    #6
    Apple Store does not carry ANY SIM card, only the Carrier stores do. Going in would be a lot quicker than getting them shipped, but I do not know if the nano SIMs are carried yet....because they come pre-loaded in the iPhones.
     
  7. macrumors regular

    xDKP

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Location:
    Denmark
    #7
    Is there really no way to activate the iPhone 5 without a sim card? I have bought a sim locked UK T-Mobile iPhone 5, and there is a delay on the unlock service - and I would like to use it in the meantime and play with it. I have a Danish sim, but it won't activate it for me.
     
  8. Applejuiced, Nov 1, 2012
    Last edited: Nov 1, 2012

    macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #8
    That is correct.
    There is currently no way to activate an i5 without a valid sim.
     
  9. macrumors 68030

    HazyCloud

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #9
    Or anything back to the 3GS for that matter. I haven't tested it with earlier models, but my 3GS I use as an iPod required a sim after restoring it. It had 5.0 on it, so this requirement either came with 5.1 or 6.
     
  10. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #10
    All stock iphones needed to be activated before it let you into the homescreen.
    Before with JB options available you could hactivate and bypass that but currently there is no JB for the i5.
     
  11. macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #11
    This is %100 not true.

    I got a replacement sim from Apple for verizon.


    They dont sell them, but they do have them for replacements if there is an issue with the one you got.
     
  12. macrumors 68000

    Defender2010

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Location:
    England
    #12
    No they don't. The SIM comes along with the iPhone in a package from the carrier.
     
  13. macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2007
    #13
    I thought sprint didn't use a SIM card. I have an iPhone 5 from sprint and they just activated it. I know they all have one but I didn't know it was required to activate with sprint or Verizon for that matter.
     
  14. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #14
    The iphone 5 will need a sim to connect to Sprints or Verizon LTE network.
    Without the sim you will be stuck with CDMA 3G even in areas where you could get LTE.
     
  15. macrumors 68030

    HazyCloud

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #15
    I'm almost positive my 3GS didn't have a sim in it when I installed 5.0 on it after erasing all content and settings. If it did have one in there, I wouldn't have had to get one from AT&T. Either way, it's easy to get one from your carrier for free.
     
  16. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #16
    You're not that positive:D The 3GS after a restore with 5.0 would need a sim to activate.
    That's how the ios works, it doesnt just activate the phone with nothing there.
     
  17. macrumors 65816

    Troneas

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    At the alternatives section.
    #17
    you are better of going to the store and get it yourself mate.


    i had a bad experience waiting for a sim to be shipped to my address - took too long and when i finally visited a store they had no record of my order.

    if they have stock - which they usually do, you'll have your phone up and running in minutes.
     
  18. HazyCloud, Nov 1, 2012
    Last edited: Nov 1, 2012

    macrumors 68030

    HazyCloud

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #18
    EDIT* It looks like you're right. I guess I just thought it didn't have a sim in it. Thanks for clearing it up.
     
  19. macrumors member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Location:
    Houston, Tx
    #19
    Then Apple doesn't know what they're talking about or just like this whole forum; information varies. I went in to get a replacement SIM for a 4 and 4S at two different Apple Stores in Houston and they specifically told me they do not carry them as the SIMs are pre-loaded in the box, but I could get a new one from the kiosk right outside the Apple store.
     
  20. macrumors 68020

    BFizzzle

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    Austin TX
    #20
    Lolol well I got a nano some for my verizon iphone 5.. As well as a micro that same day for the 4s. (i was swapping phones) You can't just go ask for one..they don't hand them out like business cards. Make an appointment or find a representative who's nice.
    Read the verizon unlimited data swap thread. So many on there got their nano sims from apple. That's how I knew to get mine from them.

    I love how you say apple (as a company) doesn't know what they are talking about because you couldn't walk in and get one/talked to a stupid csr
     
  21. macrumors regular

    xDKP

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Location:
    Denmark
    #21
    Terrible news... Really have to wait for the unlock to get back online (States "1-2 weeks" so fingers crossed)
     
  22. macrumors Nehalem

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #22
    That sucks bro.
    Hope they process it fast.
     
  23. macrumors 68000

    1080p

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Location:
    Planet Earth
    #23
    I have asked for an AT&T micro SIM at the Apple Store Scottsdale Quarter in AZ and the Genius Bar had plenty.
     
  24. macrumors member

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Location:
    Northeast PA
    #24
    The iPhone from apple comes pre installed and my company ordered from both AT&T and Verizon and they were pre installed as well
     
  25. macrumors member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Location:
    Houston, Tx
    #25
    Sorry thought you could read between the lines... The Apple Store employee***** doesn't know what she was talking about. By the way the CSR told me to get a new sim as she knew that was the issue and STILL didn't give me a new one, sorry I believed her.
     

Share This Page