iSight "in use by another application"

Discussion in 'Mac Accessories' started by IJ Reilly, Apr 3, 2006.

  1. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #1
    I'm trouble-shooting a new G5 iMac with a built-in iSight camera. Whenever you launch PhotoBooth or iChat, they report that the camera is "in use by another application." It isn't -- and I can't find any process in the Activity Monitor which looks like it might be latching onto the camera. The iMac is almost new. The iSight worked correctly for a while. I've tried creating a virgin user, but this account reports the same issue.

    Any suggestions?
     
  2. ipacmm macrumors 65816

    ipacmm

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Location:
    Cincinnati, OH
    #2
    I would try to re-start the iMac, I had that same issue with my MBP but once I restarted, I haven't had that issue since.
     
  3. IJ Reilly thread starter macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #3
    Thanks, but I tried that, a couple of times.

    Over at the Apple support forums, some suggest resetting the SMU, which involves unplugging the iMac line cord, then and holding down the power button while plugging it back in, then pressing the power button again to restart.
     
  4. HughJ macrumors regular

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Location:
    Norwich UK
    #5
    although i dont have an iSight, i did have a similar problem i eventually narrowed it down to the version of Quicktime, seems that 7.11 (i think) had some sort of recording function and therefor was taking over the camera, i went back to version 7.0.4 and everything works fine

    hope this works for you
     

Share This Page