iTunes 5.0h no! My airtunes is busted...

Discussion in 'Mac Accessories' started by _bnkr612, Sep 12, 2005.

  1. _bnkr612 macrumors 6502a

    _bnkr612

    Joined:
    Mar 8, 2004
    #1
    Anyone using their arport express and having issues with streaming to their stereo?

    After the 5.0 iT download, it appears my PM G5 won't play a song via airtunes...

    When I select the AirPort Express it stops playing the song and I have to switch back to my computer to listen on my local speakers.

    Anyone else have this issue?

    I have check my connections and everything works fine from my PB's...

    Eh...

    Cheers.
     
  2. mcarnes macrumors 68000

    mcarnes

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Location:
    USA! USA!
    #2
    I've been using it since the 5.0 update. No problems here.
     
  3. _bnkr612 thread starter macrumors 6502a

    _bnkr612

    Joined:
    Mar 8, 2004
    #3
    It works fine off of my PowerBooks. I also found issues while sharing another playlist and streaming that playlist of one of my PowerBooks. It skips and tries to buffer... So I don't do that anymore...

    Who knows. Maybe I am the only one, or it has something to do with my wireless router. But it was fine at 4.9.

    Did I mention how ugly the mini player was?

    Nasty...
     
  4. wordmunger macrumors 603

    wordmunger

    Joined:
    Sep 3, 2003
    Location:
    North Carolina
    #4
    I had the problem with my original iBook G3, but I assumed the problem was simply that my 'book wasn't up to spec for iTunes 5. It works fine with my other computers.
     
  5. Mitthrawnuruodo Moderator emeritus

    Mitthrawnuruodo

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Location:
    Bergen, Norway
    #5
    What KIND of song? If iTunes reads it as a QuickTime file (as it will with some mp3s of questionable origin) it will not play the file over AirTunes, just the local speakers.

    The solution is to use Terminal to set the files type (if you have installed Developer Tools):

    /Developer/Tools/SetFile -t "docu" -c "macs" /path/to/mp3s/you/want/to/change/*.mp3
     
  6. _bnkr612 thread starter macrumors 6502a

    _bnkr612

    Joined:
    Mar 8, 2004
    #6
    They are mostly MP3's and AAC.

    I have OS X.4.2 on all my CPUs. It seems to only be my PM G5.

    Screw it, I'll figure it out and post it if anyone cares.
     
  7. JupiterTwo macrumors 6502

    JupiterTwo

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Location:
    GB
    #7
    I had the same problem. It confused my poor little brain for a while (I'd just ripped a CD and thought something had gone wrong with that).
    No manner of flicking between Airtunes and the iMac speakers did anything.
    However, a quit and restart of iTunes sorted it out for me.
     
  8. tateusmaximus macrumors member

    tateusmaximus

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Location:
    sydney
    #8
    hey mate

    i am having the same prob. i cant use a printer either.

    it was working fine, now for some reason i can do internet AND itunes (and print) at the same time. i can do either/or.

    itunes just cant conect to the airport express, but i get use the internet!

    HELP!
     
  9. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #9
    Restarted the Express? Cut power for 15 seconds plus.

    How about deleting the iTunes preferences?
     
  10. tateusmaximus macrumors member

    tateusmaximus

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Location:
    sydney
    #10
    done that. i meant to say above that i CANT do both. only internet or itunes (even with no security)

    it seems that itunes5.01 and airport6.2 need to be revised somewhat!
     

Share This Page