iTunes said my iPod is connected to a "USB 1.1 port"

Discussion in 'MacBook Air' started by gloryunited, Dec 10, 2010.

  1. macrumors 6502

    Joined:
    Oct 29, 2010
    #1
    Hi there, I was finally converted and have been using my new macbook air for a few days. (13.3" baseline w/ 4GB RAM)

    Everything is fine (I even installed Windows 7 via bootcamp and no slow down on starts up on both OS) until I connect my 80GB iPod.

    iTunes said "The iPod is connected to a low-speed USB 1.1 port. For better performace, you should connect it to a high-speed USB 2.0 port, if one is available on your computer."

    Not only it said it is slow, I have tried copying stuff from my iPod onto the MBA HD and it REALLY is slow. (47 mins estimated time for a 2.6GB file)

    All softwares are up-to-date coming out of the box. I wonder if any of you have the same issue.

    cheers
     
  2. Moderator emeritus

    Hellhammer

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    Have you tried the another USB port?
     
  3. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Oct 29, 2010
    #3
    I encountered the problem when I connected the iPod to the right-hand-side USB port. I then ejected it and tried again, same warning pops up. (I intentionally left the "do not warn me again" box unchecked)

    Just now I tried the port on the left, no warning and it worked fine. Copying was a lot faster. And I then tried the right hand port again and it's fine too.

    So it's fine on both ports at this moment but it may become USB 1.1 again some time in the future. :rolleyes: so weird
     

Share This Page