Java 1.4.2 Released

Discussion in 'MacRumors News Discussion (archive)' started by MacRumors, Feb 2, 2004.

  1. macrumors bot

    MacRumors

    Joined:
    Apr 12, 2001
    #1
    Apple released Java 1.4.2 today:

     
  2. macrumors member

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Location:
    United States
    #2
    I'll Wait for everyone else to install before I commit to the leap
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Jun 17, 2003
    #3
    No problems for me... yet :p

    Thank god for backups though :cool:
     
  4. As Seen on TV (apple.com/switch)

    PGant

    Joined:
    Jun 19, 2002
    #4
    So far so good for me. I'm testing S1.2 on a forms page right now...
     
  5. Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #5
    Seems smoother for me. Java applications seem to start quite a bit more quickly. I'm interested in some of the JVM performance after it's been running quite a while.
     
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 4, 2001
    Location:
    West Sussex, UK
    #6
    Nice to see Apple get up-to-date with Java again. Hopefully when Sun release Java 1.5 it won't take Apple as long to catch up as it did for 1.4. I'm really looking forward to some of the new language features in 1.5.
     
  7. macrumors 6502

    pianojoe

    Joined:
    Jul 5, 2001
    Location:
    N 49.50121 E008.54558
    #7
    ThinkFree Office is broken on one of my machines. Maybe this helps.
     
  8. macrumors 6502a

    celaurie

    Joined:
    Mar 2, 2003
    Location:
    Edinburgh, Scotland.
    #8
    Smooth as a baby's bum...

    Internet Banking here we come! :)
     
  9. Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #9
    My ThinkFree Write hasn't worked since Panther but everything else is still working and started more quickly.
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 17, 2003
    #10
    Update messed up documentation

    This update hammered the Java documentation. Now 1.4.1 J2SE documents are missing entirely and there is no 1.4.2 to replace them.

    Argh

    -Spyky

    EDIT: found the "developer" version on ADC which includes all the documentation. <rant>It would have been nice if software update could have figured out that I had the documentation installed, so it should install again, instead of randomly overwriting the old docs. Or at least pop up a dialog so I could have selected.</rant>
     
  11. macrumors 68000

    john123

    Joined:
    Jul 20, 2001
    #11
    Breaks acqlite, which when you start up asks for Java 1.4.1 and doesn't realize you have a later version installed.
     
  12. macrumors 603

    Stella

    Joined:
    Apr 21, 2003
    Location:
    Canada
    #12
    Looks like a good update.

    Torque now generates code when there are > 40 tables in your schema without throwing exceptions.

    torque wouldn't work with Java 1.3 and 1.4.x until now! :->
     
  13. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2003
    #13
    JBoss

    JBoss 1.0.1 also appeared when I ran it on Server 10.3.2. It updates JBoss to function with Java 1.4.2. So far, it's running with no problems...
     
  14. pgh
    macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Location:
    Minneapolis, MN
    #14
    For those of us who installed JBoss via the Developer CD , you can fix it to work with Java 1.4.2 by editing:
    /Library/JBoss/3.2/bin/run.conf

    Alter the JAVA environment variable to:
    JAVA=/System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.4.2/Home/bin/java
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2004
    #15
    Does anyone know if Eclipse v3.0 M5/M6 still works with this update? I've updated the JavaVM to v1.4.2 on my Windows box (I know, I know ;), and Eclipse hasn't worked properly since. Bit hesitant to update and break my development environment at the moment. Any feedback will be most welcome! :)
     
  16. macrumors 6502a

    geerlingguy

    Joined:
    Feb 11, 2003
    Location:
    The Midwest, USA
    #16
    I've noticed a lot of internet applets working MUCH better (and MUCH faster :D ) after this update. Good job Apple!
     
  17. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 6, 2004
    #17
    yahoo games

    I tried playing the java hearts game at games.yahoo.com but the text is illegible. anyone else with this problem?
     
  18. macrumors regular

    Joined:
    Jan 28, 2002
    #18
    There are a variety of assorted bugs that made it into the update unfortunately. Maybe there will be a service release that will fix them up. This puppy was not 100% ready for prime time.
     
  19. Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Whakatane, New Zealand
    #19
    Re: yahoo games

    Just tried it, same problem.
     
  20. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 3, 2004
    #20
    Just attempted to play a game on Yahoo called "Rocket Mania". A notice states that the game cannot be played on UN*X or Macintosh computers. However...doesn't seem to be a problem playing it except for the fact that I don't have sound.

    Also, no problems with text when running "Hearts". Everything looks and plays well, including sound -- aside from the fact that I'm lousy at the game.
     
  21. macrumors newbie

    Joined:
    May 28, 2003
    #21
    Anybody Try Yahoo Chess yet?
    I know last time there was a jav update I couldn't read anything on the game. People whould chat with me and all I saw were boxes with "X"'s in them!
    I'm a chess geek, and I won't install this update if I can't pay it anymore!
     
  22. Moderator emeritus

    Joined:
    Jun 25, 2002
    Location:
    Gone but not forgotten.
    #22
    I don't even bother with Yahoo! games since they don't usually work right on non-Windows systems. Try http://www.gamehouse.com/ The games always seem fine.
     
  23. macrumors newbie

    Joined:
    May 28, 2003
    #23
    Yeah, but there's no chess at gamehouse!
     
  24. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2004
    Location:
    fortgreen brooklyn ny
    #24
    xslt processor strange in java1.4.2??

    after installing, 1.4.2
    my java site generator started having problems.
    I generate site in the terminal using that java site builder thing.


    I am guessing that now I have different version of xslt processor installed?
    It seems that this version does not like the attribute names that starts with numbers,, in xsl,

    so I can't parse
    <xsl:template name="3d_Anim">

    but i can do
    <xsl:template name="THREE_D_Anim">
    ...
    am I right???
    or is there other way to fix this???
    thanks
     
  25. macrumors regular

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Location:
    Seattle, WA
    #25
    Gamehouse is cool. but I'm looking to fix yahoo so I can play Go from home.
     

Share This Page