June 07 iPhone availability.. reasons?

Discussion in 'Mac Accessories' started by chibianh, Jan 10, 2007.

  1. chibianh macrumors 6502a

    chibianh

    Joined:
    Nov 6, 2001
    Location:
    Colorado
    #1
    This may or may not have been mentioned in the other iPhone thread, but why do you think Apple announced a product 6 months before it will become available? Why not announce it closer to the release date?

    Is the product not completely ready and they were just pressured to announce it? Or will their surprise be ruined once they file for FCC approval since it will become public info?

    They've never done this for their computers. The only time I remember them announcing early was with the AppleTV.. wonder if this trend will continue with other consumer devices they have in the works.
     
  2. dejo Moderator

    dejo

    Staff Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Location:
    The Centennial State
    #2
    Watch the keynote. Steve specifically mentions they announced it now because it takes a while to get FCC approval and Apple didn't want the FCC introducing this product for them.
     
  3. chibianh thread starter macrumors 6502a

    chibianh

    Joined:
    Nov 6, 2001
    Location:
    Colorado
    #3
    ah.. gotcha. Haven't seen the keynote yet.. couldn't connect yesterday. Thanks for clearing it up though :)
     
  4. bbydon macrumors 6502a

    Joined:
    May 18, 2005
    Location:
    ATL
    #4
    FCC approval then after that it goes to mass production.
    So then they stock pile for 3 months then release.
     
  5. RichP macrumors 68000

    RichP

    Joined:
    Jun 30, 2003
    Location:
    Motor City
    #5
    Beside FCC regulation, and then mass production, there is also rumor that it is using a new NVIDIA chip that isnt ready for production yet. The device certainly has some serious power in such a small package.


    Another question comes up: How much can a cellphone manufacturer change a phone AFTER the FCC gives it the thumbs-up? Obviously not a lot, but can they change processor, memory, etc?
     

Share This Page