Just bought me a PowerBook G3 400MHz

Discussion in 'PowerPC Macs' started by squeeks, Sep 9, 2007.

  1. macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #1
    for 66 bucks, needs HD, and more ram (only 64mb)

    suggestions?

    just going to use it for internet useage while my MBP is doing CPU intensive work
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 8, 2007
    #2
    You may need to install PicoBSD and surf the net using Lynx.
     
  3. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #3
    maybe, ill try and get OSX on it though...heres hoping:D
     
  4. macrumors 68020

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    VA
    #4
    Lombard or Pismo?

    Looking around briefly, the cheapest new hard drives will cost you around $45 for 60gb.

    As far as RAM is concerned, I would stick with 256mb modules rather than 512mb modules. The cost per megabyte for 256mb modules tends to be quite a bit less. As far as I can tell, only the Pismo will take 512mb modules anyway.
     
  5. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #5
    according to the auction it maxes out at 1gig, but who knows if that is accurate, i have an old 80gb drive outta my old compaq (non sata) that should work in it, i forgot about that, so its just memory now...ill buy two 256meg sticks then if ya'll think thats the wisest thing to do

    heres the auction page btw http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300148261439&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=020
     
  6. macrumors 68020

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    VA
  7. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #7
    ya think?

    im not familiar with older mac stuff, whats that mean anyway?
     
  8. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #8
    ok, so it suposeably supports up to panther, so i guess ill have to find me a copy of that..no problem, says it should support 2x256 for 512meg ram, sweet, this should work out well
     
  9. macrumors 68020

    majordude

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Location:
    Hootersville
    #9
    What are you going to do with that antique?!
     
  10. macrumors 65816

    iDAG

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Location:
    Athens, Ohio
    #10
    U R Not Getting Tiger On That Thing...

    I also have a PowerBook G3 except mine is a pismo. In order to install tiger you need to have a firewire port built in which you don't so you'll need to install panther or lower. BTW mine runs fine with 320 MGs of ram.
     
  11. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #11
    surf and chat while my MBP is rendering video hooked up to my external HDs, thus not being able to be sitting on my lap

    ive been looking at ibooks, but 300 is a bit more than i wanted to sped, 66 bucks works nicely for me:D
     
  12. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #12
    i noticed, not a problem, ill go find a copy from somewhere (amazon marketplace..ebay) or..dare i say downloaded...no id never do that:cool:
     
  13. macrumors 68020

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    VA
    #13
    It's just a code word for that particular model. It doesn't mean anything.

    The next revision was the Pismo, which included Firewire and a better video chip. A little bit faster too.
     
  14. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #14
    yeah i knew that i was just curious about the specifics and what i might need to make it work

    ive hard of someone putting a pismo board in it but how does that work if its got firewire?
     
  15. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
  16. macrumors member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    #16
    My Pismo is coming up to its 8th birthday :) Only use it now for web browsing and the occasional presentations at the office. Thought about swapping it for a macbook pro earlier in the year but instead just bought an airport card and new battery for the Pismo instead :cool: At this rate its going to out last my G5 tower :p
     
  17. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #17
    so will a pismo logic board fit in its the lombard case?
     
  18. macrumors 65816

    CRAZYBUBBA

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Location:
    Toronto/Houston
    #18
    Upgrade the HD and RAM and OS X 10.2 should fly. I even do youtube on my 350 mhz imac without any trouble. Max out the ram and get a 7200 rpm HD,
     
  19. thread starter macrumors 68040

    squeeks

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Florida
    #19
    69 bucks for a 60gb 7200rpm travelstar, not bad, i already got 512meg of memory coming, im going to try installing panther on the old 80gb drive i have from my old compaq first to make sure everything works good before throwing much more money at it, it shipped today should have it thursday, im way to excited over an ancient piece of technology, should keep my occupied until my itouch comes
     

Share This Page