Just updated iTunes, now it wont launch!

Discussion in 'Mac Applications and Mac App Store' started by Skibsted, Dec 16, 2010.

  1. macrumors regular

    Skibsted

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    #1
    Hi Guys,
    Today I updated iTunes via the software update.
    Now whenever I try to launch iTnes I get an error message. I have included the error message if someone can decipher this:


    Process: iTunes [1051]
    Path: /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes
    Identifier: com.apple.iTunes
    Version: ??? (???)
    Build Info: iTunes-10110401~6
    Code Type: X86 (Native)
    Parent Process: launchd [202]

    Date/Time: 2010-12-16 13:40:32.702 +0100
    OS Version: Mac OS X 10.6.5 (10H574)
    Report Version: 6

    Interval Since Last Report: 277896 sec
    Crashes Since Last Report: 3
    Per-App Crashes Since Last Report: 2
    Anonymous UUID: 1F482EAA-DAD0-4A4D-9393-5877307C9BD2

    Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
    Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
    Crashed Thread: 0

    Dyld Error Message:
    Library not loaded: @loader_path/libgnsdk_musicid.1.8.2.dylib
    Referenced from: /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes
    Reason: image not found

    Binary Images:
    0x8fe00000 - 0x8fe4162b dyld 132.1 (???) <A4F6ADCC-6448-37B4-ED6C-ABB2CD06F448> /usr/lib/dyld

    Model: MacBookPro6,2, BootROM MBP61.0057.B0C, 2 processors, Intel Core i7, 2.66 GHz, 4 GB, SMC 1.58f16
    Graphics: NVIDIA GeForce GT 330M, NVIDIA GeForce GT 330M, PCIe, 512 MB
    Graphics: Intel HD Graphics, Intel HD Graphics, Built-In, 288 MB
    Memory Module: global_name
    AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x93), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.131.36.1)
    Bluetooth: Version 2.3.8f7, 2 service, 12 devices, 1 incoming serial ports
    Network Service: AirPort, AirPort, en1
    Serial ATA Device: Hitachi HTS545050B9SA02, 465,76 GB
    Serial ATA Device: MATSHITADVD-R UJ-898
    USB Device: Hub, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfd100000
    USB Device: Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x911c, 0xfd130000
    USB Device: My Book, 0x1058 (Western Digital Technologies, Inc.), 0x1103, 0xfd133000
    USB Device: Keyboard Hub, 0x05ac (Apple Inc.), 0x1006, 0xfd131000
    USB Device: PSC 1500 series, 0x03f0 (Hewlett Packard), 0x4c11, 0xfd131100
    USB Device: USB Receiver, 0x046d (Logitech Inc.), 0xc51a, 0xfd131300
    USB Device: Apple Keyboard, 0x05ac (Apple Inc.), 0x0221, 0xfd131200
    USB Device: Apple Cinema HD Display, 0x05ac (Apple Inc.), 0x921c, 0xfd132000
    USB Device: IR Receiver, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8242, 0xfd120000
    USB Device: Built-in iSight, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8507, 0xfd110000
    USB Device: Hub, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfa100000
    USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad, 0x05ac (Apple Inc.), 0x0236, 0xfa120000
    USB Device: BRCM2070 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0xfa110000
    USB Device: Bluetooth USB Host Controller, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8218, 0xfa113000
    USB Device: Internal Memory Card Reader, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8403, 0xfa130000


    Hopefully yo guys can help.

    Thanks in advance

    Skibsted
     
  2. LPZ, Dec 16, 2010
    Last edited: Dec 16, 2010

    LPZ
    macrumors 65816

    Joined:
    Jul 11, 2006
    #2
    It seems that the iTunes package being distributed by Software Update may be missing a library.

    Download iTunes from the Apple website instead and install that. It should fix your problem.

    [EDIT] The missing library libgnsdk_musicid.1.8.2.dylib is not included in the latest iTunes package, but should already exist on your system in the directory /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS.
     
  3. Sedulous, Dec 16, 2010
    Last edited: Dec 16, 2010

    macrumors 65816

    Sedulous

    Joined:
    Dec 10, 2002
    #3
    Yeah, it seems like the installer was botched. I second your suggestion.

    Edit: Apparently this is a known bug: http://www.appleinsider.com/article...e_causing_crashes_instead_of_fixing_them.html
     
  4. macrumors 604

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    West Suburban Boston Ma
    #4
    I just downloaded the iTunes update at 9:00 am Boston time and it's working fine.
     
  5. macrumors 65816

    Joined:
    Oct 18, 2008
    #5
    Just updated and iTunes now does not want to launch. Is the recommendation to install it from the apple site a solution?
     
  6. thread starter macrumors regular

    Skibsted

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    #6
    Thanks for the replies.
    I downloaded iTunes from the Apple website and it worked perfectly.

    Thanks

    Skibsted
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 24, 2008
    #7
    same issue as OP. took the advice and downloaded direct from apple itunes download page. all is well. thanks everyone
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 22, 2012
    #8
    I downloaded directly from Apple the itunes 10.7 and still not working

    I was trying to connect and ipod touch to my mac, it told me I needed the newer version of itunes and for that I needed to update to the latest version of OS X. I have the Lion 10.7 now and the itunes 10.7. After installing it tells me the installation was successful, but when I try to open it gives me the error message bellow. Please help!! :(

    Process: iTunes [443]
    Path: /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes
    Identifier: com.apple.iTunes
    Version: 10.7 (10.7)
    Build Info: iTunes-10702101~1
    Code Type: X86-64 (Native)
    Parent Process: launchd [126]

    Date/Time: 2012-09-22 19:25:36.325 -0700
    OS Version: Mac OS X 10.7 (11A390)
    Report Version: 8

    Interval Since Last Report: 1005613 sec
    Crashes Since Last Report: 14
    Per-App Crashes Since Last Report: 14
    Anonymous UUID: 6FBF95F0-86CD-4016-8E3A-49093EFB65D8

    Crashed Thread: 0

    Exception Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
    Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000

    Application Specific Information:
    dyld: launch, loading dependent libraries
    @executable_path/../Frameworks/iPodUpdater.framework/Versions/A/iPodUpdater

    Dyld Error Message:
    Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/iPodUpdater.framework/Versions/A/iPodUpdater
    Referenced from: /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes
    Reason: unsafe use of @executable_path in /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes with restricted binary

    Binary Images:
    0x108deb000 - 0x109f8bfff com.apple.iTunes (10.7 - 10.7) <0CC47E12-134F-A9E1-7E4F-3EAC797C3050> /Applications/iTunes.app/Contents/MacOS/iTunes
    0x7fff689eb000 - 0x7fff68a201ff dyld (195 - ???) <71093406-21CF-3DBE-A001-802259ED5300> /usr/lib/dyld

    Model: iMac9,1, BootROM IM91.008D.B08, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 3.06 GHz, 4 GB, SMC 1.45f0
    Graphics: ATI Radeon HD 4850, ATI Radeon HD 4850, PCIe, 512 MB
    Memory Module: BANK 0/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1067 MHz, 0x80AD, 0x484D54313235533641465238432D47372020
    Memory Module: BANK 1/DIMM0, 2 GB, DDR3, 1067 MHz, 0x80AD, 0x484D54313235533641465238432D47372020
    AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8E), Broadcom BCM43xx 1.0 5.100.198.11 )
    Bluetooth: Version 2.5.0b13, 2 service, 19 devices, 1 incoming serial ports
    Network Service: AirPort, AirPort, en1
    Serial ATA Device: WDC WD1001FALS-40K1B0, 1 TB
    Serial ATA Device: HL-DT-ST DVDRW GA11N, 4.1 GB
    USB Device: Built-in iSight, apple_vendor_id, 0x8502, 0x24400000 / 2
    USB Device: KODAK ESP Office 2150 Series, 0x040a (Eastman Kodak Company), 0x4059, 0x26200000 / 2
    USB Device: IR Receiver, apple_vendor_id, 0x8242, 0x04500000 / 3
    USB Device: USB Receiver, 0x046d (Logitech Inc.), 0xc525, 0x04300000 / 2
    USB Device: Microsoft® 2.4GHz Transceiver v8.0, 0x045e (Microsoft Corporation), 0x0745, 0x06400000 / 3
    USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0x06100000 / 2
    USB Device: Bluetooth USB Host Controller, apple_vendor_id, 0x8215, 0x06110000 / 4
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Location:
    United Kingdom
    #9
    Help??

    Paulibee - did you find a solution? I'm having the EXACT same problem and it's driving me nuts!!
     

Share This Page