Just wanted to warn you...(Re: azureus)

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Soulstorm, Aug 27, 2005.

  1. Soulstorm macrumors 68000

    Soulstorm

    Joined:
    Feb 1, 2005
    #1
    That when you start azureus, 2 programs are starting. Azureus and it's lancher. But when you quit Azureus, the lancher stays open. To solve the problem, just open the Activity monitor when you quit azureus, and see all the processes. You will see that the Azureus lancher is still open and it consumes 400 mbytes of virtual memory!

    You can quit it without worry, though...

    Anyone else has observed this?
     
  2. Blackheart macrumors 6502a

    Blackheart

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    Seattle
    #2
    Wow, good catch! I looked in Activity Monitor and sure enough it was there.

    Looks to me like this has already been submitted as a bug so hopefully it will be fixed soon.
     
  3. DJY macrumors 6502a

    DJY

    Joined:
    Dec 20, 2003
    Location:
    Canberra AUST
    #3
    Thanks for the heads up!
    I normally don't use this app - but downloaded it today actually!
    Was thinking of going back to it - due to some limitations I am getting tired of with the official client.

    I grabbed 2.3.0.4 today - but noticed as I replaced it the version I had from earlier in the year that I have v 3.0? Did they change their version numbering system?
     
  4. Lacero macrumors 604

    Lacero

    Joined:
    Jan 20, 2005
    #4
    I just leave it running. If my HD space was down to 400MB I might have a problem with it taking up virtual memory, but otherwise, it's not a big deal.
     
  5. Soulstorm thread starter macrumors 68000

    Soulstorm

    Joined:
    Feb 1, 2005
    #5
    Well, I'm not afraid to leave it open in my G5. But I am afraid to leave it open in my iMacs. The fact is that you can't possibly know what other consequenses this may have apart from taking 400 mbytes of VMemory. So, you better close it (or you can make a script to close it...).
     
  6. cb911 macrumors 601

    cb911

    Joined:
    Mar 12, 2002
    Location:
    BrisVegas, Australia
    #6
    if you're afraid that it will have any negative effects from running Azureus (and whatever other apps it uses) then simply don't use it at all. i just use the official BT client - no probs.

    but most BitTorrent clients do use lots of memory/RAM. so i don't think it's that big of a deal.
     
  7. mcmillan macrumors 6502

    Joined:
    Jul 4, 2004
    #7
    I use BitTorrent anyway. It easily detects existing files, and seems, more simple to me, still does everything I need. Tells me the log, seeds, peers, status. Azerus seems more unstable to me.
     
  8. Soulstorm thread starter macrumors 68000

    Soulstorm

    Joined:
    Feb 1, 2005
    #8
    No way... I have learned to use azureus and optimize it for my connection. It simply has the most features of any other torrent client out there, and that's not just my opinion. Yes, it may hog resources, but in my G5 that isn't a problem.

    Besides, the support for azureus is bigger than the support on other clients.
     
  9. Mr. G4 macrumors 6502

    Mr. G4

    Joined:
    Mar 29, 2002
    Location:
    Rohnert Park, CA
    #9
    This is might be off topic here...but does anyone experience problem with Azureus 2.3.0.4 and Tiger 10.4.2?

    Each time I use Azureus and when I need to retstart or shut down Tiger give me a Kernel Panic while it shutting down.
     
  10. mduser63 macrumors 68040

    mduser63

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #10
    I love Azureus' features, but it's really a pretty annoyingly unstable application. It often hangs when I quit slowing my whole system down until I can kill it. When it does work though, it's great.
     

Share This Page