LaCie 250GB HD not mounting / loud noises

Discussion in 'Mac Accessories' started by DeathHD4Cutie, May 2, 2005.

  1. DeathHD4Cutie macrumors newbie

    May 1, 2005
    My LaCie d2 Extreme triple interface 250GB hard drive has stopped mounting (again). This time, it makes a loud beeping noise before the computer (PowerBook G4 Titanium, OSX 10.3.9) gives me the "drive contains no readable OSX volumes, do you want to initialize?" message. I typically hit "Ignore" or "Eject", not wanting to lose the 200GB or so I have on it. Most is backed up, but not all (yeah, my fault). I've tried Disk Warrior and Data Rescue X, neither of which see it. Disk Utility sees a FireWire drive, but identifies it as a Maxtor 2TB drive and doesn't let me repair, scan or anything but erase.

    This happened two months ago, but without the awful noise and Disk Warrior was able to mount it.

    Any thoughts before I call LaCie and start yelling again?
  2. superbovine macrumors 68030


    Nov 7, 2003
    open up console in the Utility folder, and try mounting the drive. Are there any error message displayed in console?
  3. domino66 macrumors newbie

    Oct 14, 2006
    Lacie hard drive beeping, not mounting, can't find volume.

    same problem, does anyone have a solution/direction.
    no idea how to use console.
  4. skunk macrumors G4


    Jun 29, 2002
    Republic of Ukistan
    I just had the same thing. Back up what you can and bin the drive. Mine died minutes after I'd backed up.
  5. cschreppel macrumors regular

    Jul 17, 2006
    Boston, MA
  6. larry.booth macrumors newbie

    Mar 6, 2007
    input/output error w/ non-mounting drive

    I have a 2TB external Lacie drive that I bought on eBay. When I plug it in they drive just spins (very loud & annoying).

    Once connected, OS X pops up an error message:
    The disk you inserted was not readable by this computer.
    I select the option to initialize it (from the pop-up mount error).
    Disk Utility opens.
    I have selected the initialize tab/erase tab but whatever I choose, when I go to operate on the drive the console declares an I/O error:
    (erase error)
    Preparing to erase : “1”
    Creating Partition Map
    Disk Erase failed with the error:
    Input/output error
    Erase complete.
    Erase complete.
    Error with partition Input/output error
    Erase complete.

    Can anyone help me with my next step? Send it back?

Share This Page