Linksys Wireless & Airport HELP

Discussion in 'Mac Help/Tips' started by sphereboy, May 20, 2002.

  1. sphereboy macrumors 6502

    sphereboy

    Joined:
    May 10, 2002
    Location:
    MIAMI.FL.USA
    #1
    Does anyone have any sites that can help me setup my Linksys Wireless Router/Hub with my TiBook Airport card.

    Router: BEFW11S4 - EtherFast® Wireless AP + Cable/DSL Router w/4-Port Switch


    Thanks
     
  2. chmorley macrumors 6502a

    chmorley

    Joined:
    Jan 2, 2002
    Location:
    Denver, CO
    #2
    I don't know of any sites, but this is pretty similar to what I have set up at work. I use one of the PC's to configure it for the network. My TiBook autodetects the Linksys Wireless Bridge and the rest of the PC Network. I use Dave 3.1 to browse the network. It's pretty painless.

    Not sure what to do if you are needing to configure it with your Mac. I would probably just configure it with a PC and then throw the PC out. Alternatively, you could configure it using Virtual PC.

    You can e-mail me if you have questions I might be able to help you with.

    Chris
     
  3. sphereboy thread starter macrumors 6502

    sphereboy

    Joined:
    May 10, 2002
    Location:
    MIAMI.FL.USA
    #3
    I figured it out. It was all about the SSID and no WAN MAC address

    i'm wireless now... goin' to the bathroom
     
  4. chibianh macrumors 6502a

    chibianh

    Joined:
    Nov 6, 2001
    Location:
    Colorado
    #4
    lol.. doesn't feel nice to browse Macrumor's forums while you're sh.... nevermind...
     
  5. buffsldr macrumors 6502a

    buffsldr

    Joined:
    May 7, 2001
    #5
    Hey, fellas. Does it have to be configured with a pc? If so, how often, meaning, does a power failure cause it to be reconfiged?

    Thanks, I just want to go wireless and save some money on the base station.

    Am i missing out on any "mac only" features that come with the airport base?
     
  6. cleo macrumors 65816

    cleo

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Tampa Bay Area, FL, USA
    #6
    Ease of use and setup, zero maintenance, no DCHP hassles... just the usual stuff.

    Seriously, though, I had a pretty bad experience with the Linksys router and would recommend spending the extra money upfront on Airport. I just posted about this in detail in another thread. Good luck!
     
  7. buffsldr macrumors 6502a

    buffsldr

    Joined:
    May 7, 2001
    #7
    Thanks, Cleo. Oddly enough, I will be flying into Tampa next month for a vacation in south west florida.

    I appreciate the advice. Did you say there is another thread with more info on this? Do you have a linksys? Does it work for you now?
     

Share This Page