Lion and Adobe Photoshop and Illustrator CS5

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by aleni, Feb 28, 2011.

  1. macrumors 68000

    Joined:
    Jun 2, 2006
    #1
    anybody with lion and CS5, is it compatible? any bug or incompatibility issue?
     
  2. celticpride678

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Boston, MA
    #2
    There are a few bugs but for the most part, it works.
     
  3. macrumors 603

    Michaelgtrusa

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Location:
    Everywhere And Nowhere
  4. thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Jun 2, 2006
    #4
    thanks for the quick reply. anyway, with the dev release, can u update your snow leopard to lion to make it a primary OS, does it interfere with your itunes library and have to make your iDevices restored as new?
     
  5. macrumors 6502a

    PurrBall

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Location:
    Indianapolis
  6. thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Jun 2, 2006
    #6
    but do u need to restore the iPhone as new? or the library is still intact?
     
  7. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 11, 2010
    #7
    How did you install it? Adobe's custom installer for Master Collection CS5 does NOT work under Lion.
     
  8. thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Jun 2, 2006
    #8
    i installed lion over my SL so i don't have to reinstall CS5. it works!
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 15, 2011
    #9
    I used migration assistant to bring CS5 over and it worked fine.
     
  10. macrumors member

    87racer

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Location:
    Oregon
    #10
    I did a fresh install of Lion on a separate partition and used the cs5 master collection installer to install illustrator photoshop and premiere pro and it worked perfectly with no issues and i have seen no issues using photoshop at all.
     
  11. macrumors 6502a

    PurrBall

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Location:
    Indianapolis
    #11
    Nope, didn't need to do anything. Works as if nothing happened.
     
  12. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 19, 2011
    #12
    Adobe CS5.5 Does NOT work with new Apple Lion OS

    I have Adobe CS5.5 Master Suite and I just loaded Lion and Adobe CS5 No longer works can anyone tell me how to resolve this issue. I uninstalled it and re installed it yet I am receiving the same error message. When I go to run any of the applications in the suite it says that "Java must be installed in order for the application to open. and since I am not connected to the internet it cannot run". but the problem is I am connected to the internet. It is driving me crazy. does anyone know of any fixes for this issue?
     
  13. macrumors member

    87racer

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Location:
    Oregon
    #13
    The can't suite applications require java. You could try running software update and installing the latest java. If it doesn't show in software update try going to a website that uses java and it will prompt you to install it.
     
  14. macrumors regular

    Joined:
    Nov 13, 2007
    #14
    Hmm, I just installed the trial of CS5.5 Production Premium (though I have yet to open any of the main apps) and it installed just find on Lion GM...without having Java installed.

    I'm assuming that either 5.5 doesn't require Java or that I will be asked to install Java upon running a main app like Photoshop for the first time.
     
  15. macrumors 6502

    basher

    Joined:
    May 27, 2011
    Location:
    Glendale, AZ USA
    #15
    There was a post about this a week or so ago. I think the resolution was to make sure you have Internet hooked to the Mac via a wired connection. I think those that were connecting via WiFi were having the issue you describe. Not being able to download and install Java.

    Hope this helps ya!
     
  16. macrumors regular

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Location:
    w bloku
    #16
    cs5 12.04

    CS5 12.04 works lovely with lion so far...im just wondering if there is going to be fullscreen and resume update.
     
  17. macrumors 6502a

    djsound

    Joined:
    Dec 4, 2006
    #17
    I attached an image can anyone tell me if my computer will run Lion? thanks....

    If will have an option to install over SL without losing everything? I dont want a clean install
     

    Attached Files:

  18. macrumors member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    #18
    CS5.5 Master Collection installed great for me in Lion.

    Mind you, I only use DW, PS, ID and IL.
     
  19. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #19
    I upgraded to Lion yesterday, couldn't wait!

    I got home from work today, went to crank up InDesign, and NOTHING HAPPENED. NONE of my Adobe CS5 programs start except Bridge and Acrobat!

    I tried running updates and I am up to date on everything. Desperately seeking assistance as to a fix for this.

    As far as running Java, I am getting no message whatsoever. I wish it would tell me something, but that is interesting, I will try hard wiring for the time being.
     
  20. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2011
    #20
    This solved it. Crazy!!!!

    I didn't even get a message when I tried to launch Java Preferences in Utilities folder.

    You have to go to Apple and download it.

    Fixed the problem immediately.

    LINK HERE
     
  21. macrumors member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    #21
    my computer has been very laggy and whatnot but WOW, Photoshop worked great. I just had to do the Java download.

    It is CS5 too, not 5.1 or 5.5
     
  22. macrumors member

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Location:
    West LA
    #22
    Thank you! Great tip.
     
  23. macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Location:
    Manchester,UK
    #23
    Photoshop has a memory leak and is unusable on my iMac.
     
  24. macrumors 68030

    baryon

    Joined:
    Oct 3, 2009
    #24
    The 64-bit version of Photoshop CS5 indeed has a huge leak. Switch it to 32-bit mode by right clicking Photoshop.app and in Get Info, choosing "Run in 32-bit mode". And voila! Photoshop is almost as fast as CS3 used to be.
     
  25. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 3, 2011
    #25
    photoshop serials

    I had managed to install and deactivate the serials of Photoshop CS 5 on Snow Leopard through the "Console". However, when I upgraded to Lion, I lost the crack I made, since the commands I had don't work anymore. Can anyone tell me how I can make it again? Thanks!
     

Share This Page