Lion Firefox drop down menu scrolling ARGH!

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by B737, Aug 3, 2011.

  1. B737, Aug 3, 2011
    Last edited: Nov 26, 2012

    macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #1
    before upgrading tp lion i could scroll within website submenus / drop down menus with no problems... Like a web forum, you click the forum menu and it'll pop open a box to scroll within to to jump to the next subforum.

    before i could do this freely...

    now after upgrading, once i start scrolling within the box, the box disappears! its really frustrating

    does anyone know how to fix for this?
    im already using A Better Touch to bring back page scroll jumping but it didnt resolve the sub menu problem :(
     
  2. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #2
    anyone else having this problem?
    it occurs with firefox, chrome seems to be okay, id like to stick to FF... :confused:
     
  3. B737, Aug 7, 2011
    Last edited: Aug 7, 2011

    thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #3
    ive tried running firefox in safe mode it does not fix the issue of webpage drop down menus working properly. they always vanish once i start scrolling with the track pad.

    tried FireFox 6 beta and that had the same issue as well.

    no one else has this problem? im at wits end digging around for solutions...
     
  4. macrumors 68000

    paulsalter

    Joined:
    Aug 10, 2008
    Location:
    UK
    #4
    Just a thought

    As it's happening when you scroll in this boxes, try altering the scroll bars behaviour (always on) just to see if it makes a difference
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #5
    thats paul, I made that adjustment in Lion as well, made no change...
     
  6. macrumors 68000

    paulsalter

    Joined:
    Aug 10, 2008
    Location:
    UK
    #6
    just been looking, I have exactly the same issue in FireFox

    using the TrackPad, as soon as I try to scroll, the box vanishes
    seems ok with MacBook track pad

    quite a few options in firefox under about:config for scrolling, but dont really know what i am dong in there
     
  7. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #7
    Mines a 13" early 2011 MacBook Air...
    good call on the config i'll go digging around in there...
     
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2010
    #8
    Any luck finding a fix for this? It's super annoying :/
     
  9. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #9
    It's ridiculous. And drives me nuts.

    I'm on the verge of just going back to SL. I wish either FF or apple would address this
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 19, 2011
    #10
    Try to set the msg box to min/doc then click on it.

    I have the problem with the FF preferences dialogue box where I enable/disable javascript as needed. The box would appear without anything with the exception of the red & yellow buttons at the left corner.

    Found that if I click on the yellow to dock the box then recall it, the dialogue becomes "normal"; a pain but it works. Can't be FF 6.0 as it also happened in FF 5.0.

    Not exactly the same situation but it is try & error time.
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 20, 2011
    #11
    I think I found a solution for this after playing with the scroll settings. Go to Firefox preferences > Advanced > General. Here I have autoscrolling unchecked, smooth scrolling checked, and hardware acceleration checked. I only discovered this a few minutes ago, but I think it works.

    I'm using 10.7 Lion on the latest Firefox which is 6.0.2 right now, but I remember having the same problem in 5.0 also. This is all on the MBP trackpad.
     
  12. macrumors 65816

    Partron22

    Joined:
    Apr 13, 2011
    #12
    I just tried that, and it fixed the problem for me.
     
  13. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #13
    now you find it!
    i already went back to SL lol!

    when i do go to lion i hope this fixes it :)

    can anyone else confirm?

    thank you for posting this!!
     
  14. macrumors member

    Joined:
    May 27, 2010
    #14
    FF7 + Lion

    Same problem, this did not fix it for me.

    Happens on both my MacBook and Mac Pro w/ Magic Mouse.
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Jun 20, 2011
    #15
    The problem came back for me too. I'm surprise more people haven't noticed and come posting here.
     
  16. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 14, 2006
    #16
    did anyone ever find a fix for this problem? i have the exact same problem, on my imac and macbook air
     
  17. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 16, 2009
    #17
    Finally I found some others that have the same problem :-s

    I don't have a solution though...
     
  18. macrumors regular

    Lee Adama

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Location:
    California
    #18
    i think this is an issue on Firefox's side. I've been using Safari and Chrome with no issues. Safari seems smoother on gestures
     
  19. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #19
    this was the biggest reason i rolled back to SL from Lion. When this gets resolved i will be more open to going back to Lion.

    im surprised this hasnt been resolved yet. its a huge deal esp if you surf a lot of forums. its very frustrating. We shouldnt have to migrate to a new web browser....
     
  20. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 31, 2012
    #20
    Easy Firefox workaround?

    FWIW, I found that even though the pulldown disappeared with mouseover in Firefox running under Lion on my MacBook, the up/down arrows allowed me to access the pulldown options.
     
  21. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #21
    i cannot believe this hasnt be resolved yet...

    this is one of the biggest reasons ive rolled back and stayed with SL. i can scroll with the magic pad initially in FF pull-down menus. the up down arrows have always worked for me as well under Lion, its a work around but i wish it would get fixed properly.
     
  22. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #22
    can anyone tell me if this issue has been resolved? im starting to think i should update... but dont want to if there are still firefox features that dont work just right...
     
  23. thread starter macrumors 6502a

    B737

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Location:
    Jersey Shore
    #23
    Just a follow up to my thread...
    I upgraded from SL to ML, (i know thats a whole nother thread), but firefox sub menu web scrolling is totally fixed and working normally. whew!

    i dig ML too, so far so good!! love the icloud integration.
     

Share This Page