Logic or Reason?

Discussion in 'Digital Audio' started by DougTheImpaler, Mar 10, 2006.

  1. DougTheImpaler macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Location:
    Central Illinois
    #1
    I'm sorry for putting up a thread so similar to another but that one really doesn't answer my question.

    I'm looking for software with the best support for virtual instruments in my budget (the sub-$500 arena), so that instantly disqualifies Logic Pro.

    All I need is something that can import MIDI files that I export from Overture 2.6, and I have a feeling that because of the Dr. Rex drum machine in Reason, I'd have to reprogram all the percussion tracks...is that the case, or does Reason have some GM drum kits as well? If not, that would make the answer really clear.

    BTW, I'll be using this on a closeout 1.9GHz iMac G5 (I'd been going back and forth on getting an Intel box and decided it's just too early for me)
     
  2. DougTheImpaler thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Location:
    Central Illinois
    #2
    Forgot to mention, I'm not going to professionally produce anything in Reason or Logic Express at this point, I'm mostly using it to mock up my own original works so I can get a better idea how it'll sound in an ensemble.
     
  3. thumper macrumors 6502

    thumper

    Joined:
    Oct 25, 2003
    Location:
    Under the Sea
    #3
    logic or reason?

    now thats like apples and candy Oranges there.
    why not just use garage band?
     
  4. ~Shard~ macrumors P6

    ~Shard~

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Location:
    1123.6536.5321
    #4
    "Logic or Reason", ah yes, what a thought-provoking statement.

    I would argue that logic is the science of reasoning. Logic allows us to analyze a piece of reasoning and determine whether it is correct or not. I could go on and on about this interesting topic, but shall leave it at that for now. :cool:
     
  5. DougTheImpaler thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Location:
    Central Illinois
    #5
    Because Garage Band doesn't import MIDI

    Thanks ~Shard~...:D
     
  6. e-clipse macrumors 6502

    e-clipse

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Location:
    Nashville,TN
    #6
    If I am correct, there is no way to actually record or use vst-plugin or dxi- plugins instruments. So, if you have any stand-alone virtual instruments, you will need to Re-Wire Reason into another compatible software, like Cubase.

    I have never used Logic Express, but I believe that Logic does not allow non-native virtual instruments as well.

    I don't know if Reason or Logic has better built-in soft synths, and I am curious to know.

    I currently have Reason 3 and really enjoy it! I planning on purchasing Logic Pro
    in the near future, thanks to the student discount.
     
  7. quigleybc macrumors 68030

    quigleybc

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Location:
    Beautiful Vancouver British Columbia, Canada
    #7
    From what you posted, I think that Logic is the way for you to go for many reasons.

    Reason is a good way to learn the basics of electronic music..but that's about it.

    It's fun, and retardedly easy, but after you out grow it, you'll never open it again.

    Get Logic, and don't look back.

    Or Ableton Live, in fact, that's my personal Favorite..it's amazing.
     

Share This Page