Logic Pro 9 on G4 MDD!

Discussion in 'PowerPC Macs' started by uller6, Sep 4, 2012.

  1. uller6
    Expand Collapse
    macrumors member

    uller6

    Joined:
    May 14, 2010
    Location:
    College Park, MD
    #1
    Hey everyone,

    The official specs for Logic Pro 9 require an INTEL based mac. That's funny - I successfully installed logic pro 9.0.0 on my MDD G4 (dual 1.25 FW 800), and it runs fine. I can get about 20 tracks simultaneously before the CPU overloads, which is much better than I was expecting. The G4 is actually significantly better with audio (by that I mean fewer overloads) than my old 2.4 C2D macbook pro, which goes to show how these old PPC CPUs are still pretty darn awesome.
     

    Attached Files:

  2. biquet82
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Sep 5, 2012
  3. estrides
    Expand Collapse
    macrumors regular

    estrides

    Joined:
    Apr 8, 2012
    Location:
    New York
  4. uller6
    Expand Collapse
    thread starter macrumors member

    uller6

    Joined:
    May 14, 2010
    Location:
    College Park, MD
    #4
    I bet this would scream on a G5. Mine died two days ago, so I'm back to the G4.

    One thing to mention: it seems ppc support was pulled as of the first logic 9 update. I can't get anything past 9.0.0 to run on the G4.
     
  5. Jessica Lares
    Expand Collapse
    macrumors G3

    Jessica Lares

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Location:
    Near Dallas, Texas, USA
    #5
    Good to know! Even more stuff to slap on my Power Mac G5.
     
  6. Zeke D
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Zeke D

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Location:
    Arizona
    #6
    I'm still using Logic Pro 8.0.2. Any major improvements with version9?
     
  7. mayuka
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    mayuka

    Joined:
    Feb 15, 2009
    #7
    I have installed Logic. It won't update but runs fine. Version is 9.0.0. Soundtrack Pro also runs on G4, but it's still version 2.0.2 and crashes occasionally.
     
  8. Liquinn
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    Joined:
    Apr 10, 2011
    #8
    Nice, thanks for the news! :)

    I wish I could get Photoshop CS5 on my G5. :(
     

Share This Page