Login problems - please help me!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Will Cheyney, May 16, 2006.

  1. Will Cheyney macrumors 6502a

    Will Cheyney

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Location:
    United Kingdom
    #1
    I started my Power Mac G5 up today, logged in... and didn't get much further.
    When I log in, my desktop image loads, but nothing else appears. No menus, no dock, no icons - nothing. I have to force shutdown to get out of it.

    I tried loggin in as other users, and they appear to be working faultlessly - it's just my account!
    I've run a hard disk repair, and fixed my permissions.


    Any suggestions as to how I can get my account back?
    Many thanks!
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    In the working user account, go to the Users account and make sure it looks like it's about the right size (should be a few GBs, depending on what you keep in it). Also, use System Preferences to disable all the Login Items. :)
     
  3. Will Cheyney thread starter macrumors 6502a

    Will Cheyney

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Location:
    United Kingdom
    #3
    The size seems about right, but I can't remove items from my login options because I can't get that far!
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  5. Will Cheyney thread starter macrumors 6502a

    Will Cheyney

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Location:
    United Kingdom
    #5
    Nope. I guess it's a thing each user can only control.
    Don't worry - I sorted it. I flushed all possible caches and it seems to have fixed it.

    :)
     
  6. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #6
    Well done. I wouldn't have picked it to be a cache problem, nice work. :)
     

Share This Page