Logitech Mouse Compatibility

Discussion in 'iMac' started by GyOzA, Nov 5, 2007.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #1
    Hi, fellow forum members

    I recently purchased an 20" iMac 2.16 (the previous model). I have got a Logitech G9 Gaming Mouse which I wanna keep on using, and my question is that, will my G9 mouse run on Mac (Leopard, since im going to upgrade my OS when my machine is here)? Any feedback would be greatly appreciated.

    Regards,
    GyOzA
     
  2. macrumors G3

    QCassidy352

    Joined:
    Mar 20, 2003
    Location:
    San Francisco
    #2
    hi,

    I use a logitech MX 518 with my macbook/leopard. I use steermouse, which makes all of the buttons fully programable by application. It's absolutely great, but it does cost a one-time fee ($20 I think). Upgrades free after that.

    If you don't want to spend the money (and it is worth it!), you can still use your extra buttons for dashboard/exposé/spaces. I'm not sure if the 2 DPI adjustment buttons can be programed for dashboard/exposé/spaces using only the exposé control panel, or if they can only work do DPI adjustment with leopard's built in software (and actually, I don't know if the G9 has DPI buttons anyway).

    So in short, yes, you can use your mouse!
     
  3. macrumors 68020

    pknz

    Joined:
    Mar 22, 2005
    Location:
    NZ
    #3
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 19, 2007
    #4
    First off, thank you very much for spending the time to reply.
    I just contacted SteerMouse via email, and got a reply from them (very fast reply FYI), and they told me that they were not sure if SteerMouse would support the Logitech G9, but they supposed it would work and would like to know the result whether it worked or not. Well, since the iMac I ordered is still on shipment, so I have no way to test it. I am pretty sure the previous version (Logitech G5 REVISED) worked flawlessly using SteerMouse, so I wonder if any of you guys had sucess running G9 with SteerMouse on Leopard or Tiger?
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 8, 2007
    #5
    hey GyOzA, it'd be great to know how you get on:)
     
  6. macrumors 68000

    Bobioden

    Joined:
    Sep 23, 2007
    Location:
    Denver
    #6
    I use my Logitech MX 1000 with Leopard. I use the latest version of LCC (Logitech Control Center), and have not had any problems at all.
     
  7. tuc
    macrumors 6502

    Joined:
    Aug 25, 2003
    #7
    I use a Logitech mx900 (bluetooth) with no drivers. It works fine, but I don't try to remap the buttons. (Maybe I should.)

    I did have a minor issue with versions of Tiger between 10.4.2 and 10.4.5, inclusive.
     
  8. macrumors regular

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Location:
    NC
    #8
    Same for me with a MX Revolution.
     
  9. macrumors 68030

    Big-TDI-Guy

    Joined:
    Jan 11, 2007
    #9
    The LCC software and the MX Revolution seems to be hit and miss on some iMacs. I tried the updated version for the hell of it - and still no dice, it worked like my first version. (slow response / poor resolution / unable to map all functions)

    I've been using Steermouse for about a year without any problems in Tiger or Leopard. It was worth the $ for me.
     
  10. macrumors member

    Joined:
    Nov 1, 2006
    #10
    I'm also using the LLC software with my MX Revolution, and it's done everything I've asked it to. I have specific key combinations mapped for Photoshop and Illustrator and it works like a dream.
     
  11. macrumors regular

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Location:
    NC
    #11
    New version of LCC

    A new version (2.4.0) of Logitech Control Center has been issued. I've installed it and it works great, especially if you use Spaces. Description from VesionTracker is below.

    What's new in this version:
    MacOS X 10.5 Leopard compatibility
    Fast User Switching compatibility
    Support for new mice
    Extended support for MX Air Mouse
    New Quick Look assignment on Leopard
    New Spaces assignment on Leopard
    Bug fixes
    Unsanity's Application Enhancer (APE) is no longer installed and needed
     

Share This Page