Loosing sound in iChat and Mail???

Discussion in 'macOS' started by crazydreaming, Mar 16, 2006.

  1. crazydreaming macrumors 6502a

    crazydreaming

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Salt Lake City, UT -Westminster College
    #1
    I can't figure this out. A few days ago noticed iChat and Mail were not making any sounds when they were supposed to. I double-checked the settings a few times and everything was right, sound events were suppose to take place. I restarted and it resolved the problem.

    Now, a few days later, I'm having the same problem ???
     
  2. Shamus macrumors 6502a

    Shamus

    Joined:
    Feb 26, 2006
  3. yankeefan24 macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
  4. Shamus macrumors 6502a

    Shamus

    Joined:
    Feb 26, 2006
  5. yankeefan24 macrumors 65816

    yankeefan24

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Location:
    NYC
    #5
    the only way i was able to solve it was to restart the system (not apps). Trust me, i tried every thing. I think its a bug in Tiger which they haven't fixed yet (it still happens in 10.4.5). Let's hope 10.4.6 fixes this.
     
  6. crazydreaming thread starter macrumors 6502a

    crazydreaming

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Salt Lake City, UT -Westminster College
    #6
    Oops sorry. Somehow I managed to post twice, only the first post did not have any information.
     
  7. crazydreaming thread starter macrumors 6502a

    crazydreaming

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Salt Lake City, UT -Westminster College
    #7

    Yea let's hope because I haven't had this yet since using Tiger. Restarting solved it the problem before so I guess that's what I'll have to do.
     
  8. ero87 macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #8
    CrazyDreaming - have you lost your other sound effects too? Such as screenshot, emptying trash, etc? Every few days i lose all these sound effects (except for volume up/down), and the only solution i've found is a restart.
     
  9. crazydreaming thread starter macrumors 6502a

    crazydreaming

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Salt Lake City, UT -Westminster College
    #9
    Yea you are right. I lost emptying trash also! THIS IS A BUMMER
     
  10. ero87 macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #10
    i've seen a couple people with the same problem that we have... we need to unite and write mr. jobs a letter!

    or maybe a software update will help us, or some smart MF users...
     
  11. kaylee macrumors regular

    kaylee

    Joined:
    Mar 21, 2004
    Location:
    Australia
    #11
    I've intermittently had no sound in iChat, ever since the 10.4.4 update. Sometimes I get it working for a while, and then it goes again. Sometimes I can get speech sounds to work when the alert sounds aren't working. I hadn't really noticed, but checking them now trash doesn't make the empty trash sound, and mail doesn't make the new mail sound. iChat I really notice because now I have to be on the lookout for the bouncing icon to tell when people send messages.
    All sound still works for iTunes, Quicktime, MSN messenger, iCal alarms (when you set it to message with sound).
    I tried repairing permissions, deleting preferences but it hasn't helped at all. I don't really want to have to restart all the time just to get iChat working. At least now I know I'm not the only person with this issue.
     
  12. SunCobra macrumors newbie

    Joined:
    Sep 1, 2009
    #12
    Seems to be a Leopard bug

    I am also having the same issue with my Macbook Pro and Leopard.

    iChat loses sound along with trash and other things.

    The only solution is to restart the OS.

    I am hoping Snow Leopard has it fixed.
     
  13. TheSpaz macrumors 604

    TheSpaz

    Joined:
    Jun 20, 2005
    #13
    Maybe you should check to see if your hard drive is fitted well. You shouldn't be hearing anything "loose" in your machine. ;) :D
     
  14. paulsalter macrumors 68000

    paulsalter

    Joined:
    Aug 10, 2008
    Location:
    UK
    #14
    WOW - This is an old thread

    Was March 2006 in the Tiger days
     

Share This Page