Lost URL bar in safari, HELPPPP

Discussion in 'Mac Applications and Mac App Store' started by Appler, Mar 28, 2008.

  1. macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #1
    Can someone please tell me how I can retrieve the address bar in safari? I was trying something, and it was just dragged out. I've looked all over for options to retrieve it, but I can't find anything. Please help.
     
  2. macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #2
    1. right click toolbar and customize it, drag url bar back

    2. reset safari
     
  3. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #3
    There is no bar to drag back. The top of the page is empty.
     
  4. macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #4
    a screenshot?
     
  5. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #5
    Ok...Ill make one. MM, wasnt it shift command 4?
     
  6. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #6
    /Users/the_soul_reviver/Desktop/Picture 1.png
     
  7. macrumors regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    #7
    view > show toolbar
     
  8. macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #8
    yes
     
  9. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #9
    There Picture 1.png
     
  10. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #10
    Toolbar's shown, the only option is "hide..."
     
  11. macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #11
    are you saying when you do "view->customize toolbar" there is no url bar/address bar available in the panel?
     

    Attached Files:

  12. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #12
    In the customize yes there is. What do i do with it? Just write down the default page? And then done?
     
  13. macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #13
    yeah, why not

    you can, of course, only drag url bar to toolbar if you want.
     
  14. macrumors 6502a

    riscy

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    China
    #14
    Then click and hold on the URL bar in the customise window and drag it to where it should be in the browser.
     
  15. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #15
    The problem is, there is no url address to drag it to the toolbox. And now i tried writing a url down in the space, it doesnt allow me to.
     
  16. macrumors regular

    Joined:
    Feb 15, 2008
    #16
    just drag ...

    either just the url bar or the default set to where it should be. You don't need to type an address
     
  17. macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #17
    im confused
     
  18. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #18
    Trust me so am I lol. Ok. As you can see in the picture, there is no address bar at all. I tried the customize toolbox but it does not let me add any addy in it. What exactly do you want me to drag into that space? All i want is to get the address bar where it was.
     
  19. macrumors 6502a

    riscy

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    China
    #19
    Me too, contradictory comments by OP.
     
  20. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #20
    There has to be a very simple way to retrieve that address bar. Just like in Explorer, all you need to do is view>add address bar. Think guys think lol. And thanks, i appreciate the help.
     
  21. macrumors 6502a

    riscy

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    China
    #21
    Post a screenshot of your customise window
     
  22. thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    #22
    This one?
    Picture 2.png
     
  23. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 24, 2008
    #23
    I think what they're suggesting is that you drag the url bar from the customize toolbox back to the place where it is missing, not adding or dragging anything to the url bar in the customize toolbox. The customize window is for you to take elements from.
     
  24. macrumors G3

    clevin

    Joined:
    Aug 6, 2006
    #24
    and you can't "click and drag" that "address and search" and drop it on your toolbar behind those 4 buttons?
     
  25. macrumors 6502a

    riscy

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    China
    #25
    Where it says "Go to this address" (inside a box), grab that and drag it to your toolbar, where the address should be.
     

Share This Page