Mac Pro : Airport Extreme

Discussion in 'Mac Pro' started by MRU, Oct 19, 2006.

  1. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #1
    Please help.

    background: -

    I received my mac pro yesterday after an eventful UPS journey (has been to every airport in UK & ireland at this stage) and as I had suspected Apple have forgot to include the Airport option that I requested.

    However I cant be going through the hassles of re-sending the computer back to apple, and they have agreed to refund me the airport BTO cost.

    but & problem :-

    I thought I'd be able to just pick up an airport extreme card and stick it in there as I did with my Powermac G5, but it seems I may have been wrong. I've only found 1 airport kit on a US website and it says NOT USER INSTALLABLE... :confused:

    So am I now stuck with having to use a USB 54g dongle ?

    If so does anyone know which work with the mac ?

    Thanks guys.

    Other than that, I'm loving the new mac-pro....
     
  2. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #2
    It'll be a little tough to order yourself. You can install it though. We already have a Guide here and the Service Manual is in the lucky hands of a few.
     
  3. MRU thread starter macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #3
    ^ thanks. How easy to install is it ? I assume its not as simple as the G5 was. I dont want to have to start disassembling the innards as that would screw your waranty wouldnt it.. ?
     
  4. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #4
  5. MRU thread starter macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
  6. Eidorian macrumors Penryn

    Eidorian

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Location:
    Indianapolis
    #6
    No problem. You might be able to get a reseller or repair shop to buy the parts for you. You can just install it yourself.
     
  7. Hannibales macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2006
    #8
    I didn't get airport or bluetooth as a BTO option in my Mac Pro, but decided I needed them after I got it. I rang up the Bluewater AppleStore about getting one fitted and after a few weeks delay they got them in and fitted it for me, I think it was £60 ish for both.
     

Share This Page