Mac Pro and the NEW Airport Extreme Card

Discussion in 'Mac Pro' started by thepureguava, Sep 21, 2006.

  1. thepureguava macrumors newbie

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Location:
    santa barbara, ca
    #1
    I visited my mac shop in Santa Barbara today they had the NEW Airport Extreme cards for the mac pro. Unfortunately nobody knew how to install them. Apple still appears to have no documentation on the subject.
    Does anybody have any idea on how to install the new extreme card in the Mac Pro???
     
  2. macenforcer macrumors 65816

    macenforcer

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Location:
    Colorado
    #2

    Its easy. There are 3 or 4 antenaes that plug into it. THe card screws down to the motherboard.

    How much was the card?
     
  3. irishgrizzly macrumors 65816

    irishgrizzly

    Joined:
    May 15, 2006
    #3
    Are these the new 802.11n type cards? Would these be included in the BTO option if I ordered a new Mac Pro today? I guessing yes!? :confused:
     
  4. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #4
    Unless it is a different chip since introduction, no.

    It was showing up as a BCM4311

    At least the pics I've seen of the card...

    Anyhow, I thought the portable chipset based Intel machines were using an Atheros card.
     
  5. jfalcon macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2006
    #5
  6. technicolor macrumors 68000

    technicolor

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Location:
    ><><><><
    #6
  7. jfalcon macrumors newbie

    Joined:
    Sep 29, 2006
    #7
    according to the box, if you mess anything up, its your fault. not mine. not apples.
     
  8. ljones macrumors regular

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Location:
    Atlanta, GA
    #8
    I had the Apple Store here in Atlanta install that and the bluetooth, free installation when I bought my Mac Pro.
     
  9. cuestakid macrumors 68000

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Location:
    San Fran
    #9
    well today i went to the mac store in San Luis Obispo, CA (which was actually Mac Superstore) and got my airport installed however i am very unsatisfied with what it because the regular internet is just fine but whenever i go to download something it drops like a ton of bricks-yet when i plug in my wired connection it runs fine

    it seems lots of ppl are having this problem
     
  10. Bill Gates macrumors 68020

    Bill Gates

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Location:
    127.0.0.1
    #10
    Apple really shouldn't be mixing Atheros and Broadcom chipsets across their product lines. It's been proven that better throughput is achieved when all cards use the same chipset on any given network. It shouldn't be that way, but it is that way.
     

Share This Page