Mac Pro: Latest EFI update won't work

Discussion in 'Mac Pro' started by Simon R., Dec 28, 2006.

  1. Simon R. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #1
    I have tried this about 20 times now, with and without USB/FireWire devices plugged in, still to no avail. When I hold down the powerbutton and it flashes, I get to the progress indicator and it shows for a brief moment, then the Mac reboots without having performed the update :( Anyone who have a clue or are experiencing the same problem?
     
  2. waremaster macrumors 6502

    Joined:
    Aug 27, 2006
    #2

    Are you booting too a Raid setup?
     
  3. Simon R. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #3
    No. I have two drives set up as a RAID now, but I tried updating when they were not raided. But my boot drive is not in a RAID setup.
     
  4. waremaster macrumors 6502

    Joined:
    Aug 27, 2006
    #4
    What is the error you get?
     
  5. Simon R. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Sep 25, 2006
    #5
    I don't get any error. The progress indicator just pops up for a split second, then the Mac reboots and the update hasn't been performed.
     
  6. tomllama macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Location:
    CA
    #6
    I found out the hard way (after 45 minutes on the phone to AppleCare) that it will not work from a RAID. Even after I changed from a RAID to a stand-alone boot drive, it took a couple tries to get it to run. I think it finally worked after I did a complete power off and restarted (not just a restart).

    By the way, the Migration Assistant will not work from a RAID either (also learned the hard way).
     
  7. aneks macrumors regular

    Joined:
    Aug 29, 2006
    #7
    From painful experience I have learned not to RAID my os Drive. Instead I use a fast drive like a 10k RPM as my os drive and use RAID on my footage drives. This is a pretty standard config in the Film and TV Post Production industry
     

Share This Page