Mac Pro Multiple Video Cards - What for?

Discussion in 'Mac Pro' started by aviationwiz, Aug 15, 2006.

  1. aviationwiz macrumors regular

    Joined:
    Apr 2, 2005
    #1
    I'm just wondering what the use of having multiple GeForce 7300 GT's in a mac pro is for. Is it for improved performance/SLI, or is it just to hook up more monitors?

    Thanks!
     
  2. MovieCutter macrumors 68040

    MovieCutter

    Joined:
    May 3, 2005
    Location:
    Washington, DC
    #2

    You got it.
     
  3. cjkihlbom macrumors member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    #3
    More monitors.

    I've order mine with the standard Geforce 7300 GT and the ordered the Radeon X1900 XT as well so that I can hook up my three Cinema Displays.
     
  4. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #4
    It's for setting up eight 23" Cinema Displays, getting a Matrix screensaver, and pretending you're cool. :cool:
     
  5. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #5
    C'mon don't you want a triple 30" display for $8600?

    [​IMG]
     
  6. Danksi macrumors 68000

    Danksi

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Location:
    Nelson, BC. Canada
    #6
    I was wondering yesterday how something like Leopard's SPACES will effect multiple monitor setups - I was thinking of a second monitor, but with SPACES I should get to do the same thing (organise my apps on a screen basis) saving a lot of $'s at the same time.
     
  7. ricgnzlzcr macrumors 6502a

    ricgnzlzcr

    Joined:
    Jun 7, 2005
    #7
    Exactly, I think spaces will be such a great feature. I sold my big lcd that was attached to my powerbook, but with this new feature I don't think I'll need it.
     
  8. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #8
    Spaces (it's not capitalized) should alleviate some peoples need for multiple monitors, but you still don't get to see all that information at the same time and it doesn't give you any more screen real estate.
     
  9. Chone macrumors 65816

    Chone

    Joined:
    Aug 11, 2006
    #9
    I've used spaces before with Ubuntu (linux), yeah its not a new feature, its great but not quite the multi-monitor killer you guys seem to think it is, multi monitor setups are still much easier to use but who knwos, maybe OS X's spaces will be easier to use and organize.
     
  10. CANEHDN macrumors 6502a

    CANEHDN

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Location:
    Eagle Mountain, UT
    #10
    I'm not sure if the Macs can do it but PCs can be set up to have the 2 video cards share processors and memory. Which puts less load on one and improves performance. At least this is in theory. I don't know if it actually improves the performance.
     
  11. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #11
    SLI. The 7300GT can do it AFAIK, but the Mac Pro can't. That's what the original question of this thread was asking.
     
  12. aviationwiz thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 2, 2005
    #12
    My friend sent me a short video, he's got a dual monitor set-up between an iMac (20" intel I think) and a 20" cinema display. It looked great. Imagine having say, Windows in Parallels on one monitor, and all your Mac OS stuff on the other. I think Spaces will be a very economical alternative to having multiple monitors. It won't do everything, but it'll do most of it, and included in Leopard.

    It's too bad that it isn't SLI, because for $150 I might have done it. Granted, my current PC that I game on has a 6600GT with 128MB, so it'll be an improvement, and hopefully a large improvement over the 256MB Radeon 9800 Pro AGP I have in my PowerMac G5.
     
  13. rnb2 macrumors regular

    Joined:
    Jan 23, 2006
    Location:
    West Haven, CT, USA
    #13
    I've heard rumors that nvidia and ATI cards won't work together in the same machine.............
     
  14. cjkihlbom macrumors member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    #14
    Yes, and the rumors are false. The Radeon X1900 XT and the Geforce 7300 GT will work fine together.
     

Share This Page