mac to join mshome domain

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by dadio2002, Aug 10, 2005.

  1. dadio2002 macrumors regular

    dadio2002

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Location:
    London, Ontario
    #1
    Hello.

    Right now my powerbook is on the workgroup domain and I wanted to know how to swtich my pb so join the MSHOME domain?

    dadio2002
     
  2. varmit macrumors 68000

    varmit

    Joined:
    Aug 5, 2003
    #2
  3. kainjow Moderator emeritus

    kainjow

    Joined:
    Jun 15, 2000
    #3
    The article mentions Panther. Is it the same for Tiger?
     
  4. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #4
    Workgroup domains can be changed in /Applications/Utilities/Directory Access.app, Macs can be added to Active Directory there as well. Though the process in Tiger is much better integrated than that of Panther.
     
  5. kainjow Moderator emeritus

    kainjow

    Joined:
    Jun 15, 2000
    #5
    At my work, I just log onto the domain with DOMAIN\username and my password. Doesn't seem as easy on OS X, but I'll figure it out. Hopefully the IT guy (heh it's an IT company) knows some of this terminology.

    I still have no clue what Active Directory is :eek:
     
  6. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #6
    You cannot log into a Mac that way.. it does not support DOMAIN\username logins.
     

Share This Page