Mac won't recognize Firewire 400 drive

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by shyataroo, Jul 19, 2005.

  1. shyataroo macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Location:
    Hell... Wanna join me?
    #1
    Running OS X 10.4.1 576MB Ram iMac G3 450Mhz


    Hard Drive is a LaCie 250GB F.A. Porsche Design bought @ macworld 2k5


    Doesn't show up in disk utillity, and won't mount. other firewire perheprials work fine, powers on fine. Switched cords, ports and ends of the cords, turned off the mac and hard drivfe and unplugged left alone for 15 minutes still wont work..


    any ideas? I have over 100GB of stuff that I don't want to lose.
     
  2. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #2
    Do you have a second/friend's computer that you can try it on?
     
  3. shyataroo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Location:
    Hell... Wanna join me?
    #3
    The next thing I was gonna do.
     
  4. shyataroo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Location:
    Hell... Wanna join me?
    #4
    I tried mounting it on my friends eMac 1Ghz 640MB Ram 10.4.2 Firewire 400 didnt work.
     
  5. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #5
    Doesn't sound good!

    I don't know how practical this is, but can you remove the drive from its enclosure and plug it into a standard IDE port? Maybe you'll be able to see it then (if you don't know anyone with a Mac tower, just use a Windows PC plus the demo version of MacDrive).
     
  6. shyataroo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Location:
    Hell... Wanna join me?
    #6
    Surprisingly enough, I just thought about using it to replace my iMac Drive. Also I do know someone who has a Mac tower and the Drive itself came DOS formatted.
     
  7. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #7
    I know you said it didn't work on another computer, but try zapping the pram. Every once and a while my firewire drive wouldn't connect or show up on my Power Mac G4. I read somewhere on the Apple site to unplug all firewire devices and zap the pram. It's probably worth a shot.
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=89736
     
  8. shyataroo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Location:
    Hell... Wanna join me?
    #8
    Tried and failed, twice

    The strangest thing is it stopped working immidetly after I disconnected it from my friends new iBook (un-mounted corectly)
     
  9. shyataroo thread starter macrumors regular

    Joined:
    Dec 17, 2003
    Location:
    Hell... Wanna join me?
    #9
    I also tried starting the computer up in safe mode... no dice... I'm guessing its a drive problem.... would there be anyway for me to get the data off of it?
     

Share This Page