Macbook Isight stopped working

Discussion in 'Mac Pro' started by ianderson, May 22, 2006.

  1. ianderson macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2006
    #1
    Bought my macbook last wednesday and Friday the isight stopped working. it says it is either not connected or in use by another program. Need some help! I am running 10.4.6 and have done all of the regular remedies (i.e. permissions, restarting, etc.). Anybody else have this happen to them?
     
  2. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #2
    Take a look in the System Profiler program (it's in the Utilities folder) and see whether OSX still sees the iSight as being there. I'm afraid I'm away from my iSight equipped Mac today so can't tell you under which category it falls.

    If it doesn't show at all, you've likely got a hardware fault. If it shows up in there, it's probably software, in which case check your Sys Prefs>>Accounts>>Login Items to see if anything is attempting to access it at startup.

    Best of luck.
     
  3. ianderson thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2006
    #3
    I don't see anything in the system profiler. Would it be under usb bus. I always thought it was a firewire connection but I could be wrong.
     
  4. Queso macrumors G4

    Joined:
    Mar 4, 2006
    #4
    It will be under one of either USB or Firewire. The external ones are firewire, but you never know.

    I'm wishing I was sat in front of my iMac so I'd be able to say for certain. Sadly, I'm sat in a basement with only my PowerBook for company.
     
  5. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
  6. ianderson thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2006
    #6
    yeah nothing is showing up which means i guess i have to take it back to apple ARGH, i just upgraded the RAM to 2gbs as well. Unless there is a way i can somehow reattach (i am assuming that the ribbon came loose) myself?
     
  7. ianderson thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2006
    #7
    i am hoping it has something to do with XP being installed so i am going to do an archival install tonight and i will let you know how it goes.
     

Share This Page