MacBook Pro Audio Out Port Not Working

Discussion in 'MacBook Pro' started by mjstew33, Dec 9, 2007.

  1. macrumors 601

    mjstew33

    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Illinois
    #1
    Hey Guys-

    Today I went to use my MacBook Pro and my headphones, only to find that it's audio out port isn't working! It doesn't appear in System Preferences and I think it appears in the System Profiler, but I'm not sure:
    Code:
    Intel High Definition Audio:
    
      Device ID:	0x106B00A0
      Audio ID:	44
      Available Devices:
      Speaker:
      Connection:	Internal
      Headphone:
      Connection:	Combo
      Microphone:
      Connection:	Internal
      Line In:
      Connection:	Combo
      S/P-DIF Out:
      Connection:	Combo
      S/P-DIF In:
      Connection:	Combo
    
    I'm running on Mac OS X Leopard 10.5.1, 2.4GHz MacBook Pro with 3GB of RAM... 15".

    Help?

    Also, here is what I see in system preferences. In Output & Input.
    P.S. I've tried restarting, but that's it.

    EDIT: I tried resetting the PRAM, a few more restarts, and running a disk repair permissions. Nothing.

    Anybody have any idea?
     

    Attached Files:

  2. thread starter macrumors 601

    mjstew33

    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Illinois
  3. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2007
    #3
    If you look into the port, do you see a red light? If you do, that means it's stuck in Optical mode. I had it to do that to me once, and the only thing that fixed it was to reinstall OS X. Im sure there are easier ways about it, though.
     
  4. thread starter macrumors 601

    mjstew33

    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Illinois
    #4
    No, I do not see a red light. I'm thinking about reinstalling OS X, but I really don't want to do that.

    Any other suggestions?
     

Share This Page