Making Router Work

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by gadgetgirl85, Aug 13, 2006.

  1. gadgetgirl85 macrumors 68040

    gadgetgirl85

    Joined:
    Mar 24, 2006
    #1
    I have a Dlink router and no matter how I change the password (using wep) I cannot get it to accept the password (says its invalid) however I know its right because my Pcs connect to the network. I have heard about putting a $ in front of the password fixing it. Is this true? The only way I can get wireless to work is if I unsecure the network but I dont like that. Anything is better than nothing in my opinion. At the moment I'm using an ethernet cord for my mac mini but when I get my MBP im going to need to use wireless. Any advice?
     
  2. jsw Moderator emeritus

    jsw

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Location:
    Andover, MA
    #2
    Have you tried all of the Mac's WEP options (WEP/WEP hex/WEP ASCII)? Sometimes Apple's labels for the scheme differ from those of the router manufacturer.

    Edit: here is how I got it to work on a Linksys - your system may be similar.
     
  3. gadgetgirl85 thread starter macrumors 68040

    gadgetgirl85

    Joined:
    Mar 24, 2006
    #3
    Yep I tried it I'm just really reluctant to fiddle with the router I've already messed things up once before. I'm kind of looking for an easy solution if possible :D (That doesnt involve unsecuring the network)
     
  4. jsw Moderator emeritus

    jsw

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Location:
    Andover, MA
    #4
    I'm not sure if you noticed my edit, but I did get it to work on a Linksys by trying a few different settings. You might not need to change anything on the router at all.
     
  5. gadgetgirl85 thread starter macrumors 68040

    gadgetgirl85

    Joined:
    Mar 24, 2006
    #5
    Cool I'll give it a try when the MBP arrives. Anyone have any other alternatives to try while I'm there? :D
     

Share This Page